Mørbrad a la creme med champignon

Mørbrad a la creme med champignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Mørbrad a la creme med champignon, billede 4 Mørbrad a la creme med champignon, billede 1 Mørbrad a la creme med champignon, billede 2 Mørbrad a la creme med champignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
   
  Champignonsauce:
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skær rodenden af champignonerne. Skyl dem nogle gange, men lad dem ikke ligge i vand. Skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.

Smelt smørret i en gryde og kom svampene i og svits dem et par min. Drys hvedemel over under konstant omrøring. Rør fløden i og kog stuvningen ved svag varme ca. 5 min til tilpas tykkelse. Smag den til med krydderier med citronsaft.

Mørbraden befries for sener og skæres i 4-5 cm stykker som bankes let flade. Krydres med salt og peber

Steges 2-3 minutter på hver side i smør.

Servers smørstegte kartofler, de kan steges på samme pande som mørbraderne.





karakterer:
Opskriften er vist 4139 gange,
og udskrevet 31 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10406 (2477 kcal)
KJ pr. Pers. 2601 (619 kcal)
Vægt ialt 1539 gram
Vægt pr. Pers. 384 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 676 KJ (160 kcal)
Protein 9.8 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 2.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu