Gulerodsboller 05

Gulerodsboller 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : MMH

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5.5 dl.vand
50 g.gær
0.5 tsk.salt
2 spsk.rapsolie
250 g.gulerødder, skrællet vægt
1 dl.græskarkerner
1 dl.hørfrø
1000 g.hvedemel
 
 Til pensling:
 1 æg eller lidt mælk
 
Opskrift:
Gulerødderne skrælles og rives groft.

Gæren røres ud i vandet (lunkent) og resten af ingredienserne blandes i og æltes godt. Det kan være en god idé at putte lidt mel i ad gangen, så der kommer den rette mængde i.

Dejen stilles til at hæve lunt og tildækket i omkring 1 time.

Dejen formes til omkring 20 boller, som stilles til at efterhæve i ca. 20 minutter.

Bollernes pensles med æg eller mælk.

Bages ved 210 grader varmluft i 20 minutter.

Tips:

Smager rigtig godt lune, men kan helt sikkert også nydes kolde!





karakterer:
Opskriften er vist 4309 gange,
og udskrevet 99 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-12 07:50:06
Græskarkerner kan skiftes ud med solsikkekerner - er rigtig gode boller som mætter godt og holder sultfølelsen væk længe:-)