Pommes fondant - Fondant kartofler

Pommes fondant - Fondant kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Pommes fondant - Fondant kartofler, billede 4 Pommes fondant - Fondant kartofler, billede 1 Pommes fondant - Fondant kartofler, billede 2 Pommes fondant - Fondant kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 bagekartofler
2 spsk.olie
 salt
 peber
 frisk timian
 
50 g.smør
1 dl.hønsebouillon
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem herefter ud i en eller flere firkanter, raktangler eller runder alt efter temperament. ca. 5 cm. høje, det vigtigste er de er ensartede.

De skrællede afskæringer kan bruges til kartoffelmos.

Varm olien i en pande, gerne en der kan tåle at gå i ovnen.

Læg kartoflerne i panden og steg dem på alle sider til de er gyldne. Krydr med salt og peber, giv dem lidt timian og læg smørret på panden og lad det bruse af inden hønsebouillon tilsættes.
Dæk med låg eller stanniol og sæt panden i ovnen, og giv dem 20 minutter ved 200 grader C. alm ovn eller 20 minutter ved 180 grader C. varmluft. eller til de er møre.

Tips:

Har du ikke i pande kan du løfte kartoflerne over i en bradepande eller ildfast fad når de skal steges





karakterer:
Opskriften er vist 2190 gange,
og udskrevet 10 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu