Pommes fondant - Fondant kartofler
Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl kartoflerne og skær dem herefter ud i en eller flere firkanter, raktangler eller runder alt efter temperament. ca. 5 cm. høje, det vigtigste er de er ensartede.
De skrællede afskæringer kan bruges til kartoffelmos. Varm olien i en pande, gerne en der kan tåle at gå i ovnen. Læg kartoflerne i panden og steg dem på alle sider til de er gyldne. Krydr med salt og peber, giv dem lidt timian og læg smørret på panden og lad det bruse af inden hønsebouillon tilsættes. Dæk med låg eller stanniol og sæt panden i ovnen, og giv dem 20 minutter ved 200 grader C. alm ovn eller 20 minutter ved 180 grader C. varmluft. eller til de er møre. Tips: Har du ikke i pande kan du løfte kartoflerne over i en bradepande eller ildfast fad når de skal steges |
|
Opskriften er vist 2190 gange,
og udskrevet 10 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne