Gratin dauphinoise
Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Missy Indsendt : Red : |
|
|
Hæld mælk, fløde og hvidløg i en gryde.
Varm op lige til kogepunktet. Når det begynder at boble småt i siderne, tages gryden af varmen og køles lidt af. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Smør et ildfast fad med lidt olie. Si mælkeblandingen for at få fjernet hvidløget. Nu skal ost og kartofler lægges lag på lag i det ildfaste fad. Start og slut med revet ost. Med denne portion får jeg gerne 4 lag ost og 3 lag kartofler. Drys godt med salt og peber oven på hvert lag kartofler. Hæld derefter mælkeblandingen ud over kartoflerne. Pres kartoflerne let ned for at få dem til at suge væske. Sættes i ovnen i 35-40 minutter på 200 grader varmluft. |
|
Opskriften er vist 9338 gange,
og udskrevet 141 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne