Rødbedekompot på bund af rødbedepuré

Rødbedekompot på bund af rødbedepuré, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Peter

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 mellemstørrelses rødbeder
3-4 spsk.Æbleeddike
1 skalotteløg
1 æble
0.5 tsk.rosmarin
2-3 spsk.honning
0.5 dl.piskefløde
2 spsk.hønsebouillon
 
Opskrift:
- De 4 rødbeder koges med skræl i ca. 30-40 min, hvorefter de skrælles.

Rødbedekompot
- 2 af rødbederne skæres i små ensartede tern ca. 1/2X1/2 cm. (gem resterne af rødbederne til puré)
- Honning og æbleeddiken kommes på en pande og smeltes sammen ved svag varme, hvorefter rødbedeternene kommes ved og bliver vendt rundt i ca. 3 min, og tages op.
- Skalotteløget skæres i 1/8 både og pilles fra hindanden så løgets lag er separate, og æblet skæres i små ensartede tern (1/2 X 1/2 cm) og vendes hurtigt på panden med æbleeddiken og honningen.
- Rødbede, æble og løg blandes.

pga. honningen får kompotten en slags karamelisering

Rødbedepuré
- De resterende rødbeder blendes sammen med en smule fløde (lidt af gangen, puréen må ikke blive for "tøsefarvet").
- hønsebouillonen tilsættes pureen og smages til med salt og peber.

Tips:

idé til anretning (billede). - der tages en spsk med pure på tallerkenen, hvorefter man kører purén ud med skeen i en hurtig bevægelse (skeen sættes ned i "klatten" og der laves en buge-agtig bevægelse) - rødbedekompotten lægges ovenpå puréen





karakterer:
Opskriften er vist 9338 gange,
og udskrevet 98 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu