Rødbedekompot på bund af rødbedepuré
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Fryseegnet : ikke fryseegnet Indsendt af : Peter Indsendt : Red : |
|
|
- De 4 rødbeder koges med skræl i ca. 30-40 min, hvorefter de skrælles.
Rødbedekompot - 2 af rødbederne skæres i små ensartede tern ca. 1/2X1/2 cm. (gem resterne af rødbederne til puré) - Honning og æbleeddiken kommes på en pande og smeltes sammen ved svag varme, hvorefter rødbedeternene kommes ved og bliver vendt rundt i ca. 3 min, og tages op. - Skalotteløget skæres i 1/8 både og pilles fra hindanden så løgets lag er separate, og æblet skæres i små ensartede tern (1/2 X 1/2 cm) og vendes hurtigt på panden med æbleeddiken og honningen. - Rødbede, æble og løg blandes. pga. honningen får kompotten en slags karamelisering Rødbedepuré - De resterende rødbeder blendes sammen med en smule fløde (lidt af gangen, puréen må ikke blive for "tøsefarvet"). - hønsebouillonen tilsættes pureen og smages til med salt og peber. Tips: idé til anretning (billede). - der tages en spsk med pure på tallerkenen, hvorefter man kører purén ud med skeen i en hurtig bevægelse (skeen sættes ned i "klatten" og der laves en buge-agtig bevægelse) - rødbedekompotten lægges ovenpå puréen |
|
Opskriften er vist 9338 gange,
og udskrevet 98 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne