Svogers Vikingegryde

Svogers Vikingegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Svoger og Svoger

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.hakket oksekød
0.5 Hvidkålshoved
2 løg
5 gulerødder
250 g.bacon i tern
3 fedhvidløg
2 spsk.balsamicoeddike
2 dl.øl
1 dl.hvidvin
 vand og en bouillonterning
 oregano timian basilikum blanding
 salt
 cayennepeber
 olivenolie
 
 evt:
 sukker
 
Opskrift:
Svits oksekøddet i lidt olivenolie og krydr med salt, cayennepeber, oregano, timian og basilikum. Svits herefter løg og hvidløg, som skæres i grove stykker sammen med kødet.

Svits kålen, som også skæres i lidt grove stykker, hårdt i olivenolie i en seperat gryde, hvor den krydres med lidt salt. Svits herefter de groft revne gulerødder sammen med kålen et par minutter og hæld det herefter sammen med kødet.

Steg baconternene let sprøde og hæld dem (med eller uden fedtstof efter egen smag) sammen med resten.
Tilsæt balsamicoeddike, lidt stærk bouillon og ca. ½ øl. (drik resten med du laver maden). Vi puttede en sjat hvidvin i retten også for der stod en rest i køleskabet. Lad retten snurre ved lav varme et kvarters tid og smag til med lidt sukker, salt og peber.

Tips:

Retten skal spises med ske, rygende varm, serveret i dybe tallerkner. Byd hjemmebagt groft hvedebrød til. Kan spises uden hjelm men smager godt med et glas mjød :-)





karakterer:
Opskriften er vist 12520 gange,
og udskrevet 202 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-29 19:49:32
Jeg har selv 2 sultne svogere, som jeg trakterede med denne fortrinlige ret og vi kunne næsten ikke holde op med at spise, så portionen rakte kun godt og vel til 3 granvoksne mænd. Men hold da kæft det smager godt. Måske skulle svoger udgive sin egen kogebog. Tak for mad siger jeg bare.

  -   2018-08-15 11:01:10
Hi hi Marolle. Nu er vi svogere jo velvoksne og ofte ret sultne men det kan da godt være at portionsangivelsen kan justeres :-) God ide med mere væde, især hvis man vil have pasta til, men Svoger havde nok valgt at supplere med øl. Ingen bekkymringer i forhold til alkoholen for den fordamper helt væk. Men den lidt bitre smag fra øllet gør både oksekødet og baconen godt.

  -   2018-05-28 18:24:41
Dejlig god og nem ret. Jeg tilsatte en del bouillon, så der blev noget væde ved. Retten rakte til 4 voksne og 4 børn. Plus rester (med kogt pasta til) dagen efter til 4 personer. Så det er en velvoksen portion.

  -   2017-09-25 18:41:08
Det smager himmelsk og jeg fik ret pæne karakterer for min madlavning da gutterne var her til spisen.

  -   2012-10-23 21:09:29
Tak for roserne. Ja, en hel øl gør ikke retten ringere (og så må man jo bare knappe en anden en op som man så kan drikke under madlavningen) Og så tager retten bestemt heller ikke skade af at snurre mere end de foreskrevne 15 minutter.

  -   2012-10-22 16:00:20
Hvor er det dog godt med noget ordentligt mandemad - og så gør det slet ikke noget, at der også er humor gemt i opskriften. Retten scorede topkatakter da vennerne var på besøg og det er bestemt ikke sidste gang den kommer på bordet her.

  -   2012-10-21 14:38:48
Nam-Nam da. Tænk at kål kan smage så godt! Er ellers ikke meget for det, men denne ret gør underværker med kålen. Tak for det :-) og TOP-karakter herfra!

  -   2012-10-04 12:41:01
hej denne opskrift er simpelthen supergod og mættende jeg brugte så bare en hel øl og mere vand. den er fortrinlig og jeg sender roser