Fragilite roulade med nougatcreme

Fragilite roulade med nougatcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Fragilite roulade med nougatcreme, billede 4 Fragilite roulade med nougatcreme, billede 1 Fragilite roulade med nougatcreme, billede 2 Fragilite roulade med nougatcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fragilite:
100 gram Ren rå marcipan
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
 
  Nougatcreme:
150 gram Nougat, blød
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Nougatcreme:
Dagen før:
Fløden bringes tæt på kogepunktet, tilsæt nougat og rør til nougaten er smeltet og sæt i køleskabet til næste dag.

Fragilitebund:
Del marcipanen i grove stykker, tilsæt mælk og mos det godt sammen til en ensartet masse.

Pisk æggehviderne og sukker og en luftig og sej marengsmasse. Arbejd marengsmassen ind i marcipanmassen lidt efter lidt.

Hasselnøddeflagerne hakkes groft og bland halvdelen i dejen.

Spred dejen ud på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm. ca. 1½ cm tykkelse, den sidste halvdel af hasselnødderne drysse ud over dejen. Bages på midterste rille ved 180 grader C. alm. Ovn i ca. 20 minutter.

Vend bunden med nødderne nedad på et rent stykke bagepapir og lad bunden afkøle.
Når bunden er afkøles kan bagepapiret tørres med en fugtig klud, så slipper den nemmere bagepapiret.

Nougatcreme:
Nougatfløden piskes til en let "flødeskum" som smøres ud på den afkølede Fragilitebund som rulles sammen som en roulade, brug bagepapiret til at rulle med. Pak ind i folie og evt. stanniol for at holde formen, og stil så rouladen i fryseren 30 minutter, så er den klar til servering.





karakterer:
Opskriften er vist 5729 gange,
og udskrevet 45 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9704 (2310 kcal)
KJ pr. Pers. 1213 (288 kcal)
Vægt ialt 640 gram
Vægt pr. Pers. 80 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1516 KJ (361 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 21.8 gram
Kulhydrat 36.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-11-20 18:07:13
Kan ikke finde hasselnøddeflager i ingredienslisten