Kartoffel-æggekage

Kartoffel-æggekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kartoffel-æggekage, billede 4 Kartoffel-æggekage, billede 1 Kartoffel-æggekage, billede 2 Kartoffel-æggekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
125 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Æggemasse:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber, hvid
1 tsk. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
  Pynt:
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
   
Opskrift:
Kartofler og gulerødder skrælles og rives groft. Peberfrugt og champignon renses og skæres i tynde skiver.

Olien varmes på en pande, og de revne gulerødder steges i 1 minut. De revne kartofler tilsættes og steges videre sammen med gulerødderne i 3-4 minutter. Vend hele tiden de revne gulerødder og kartofler så retten ikke brænder på.

Tilsæt nu peberfrugt og champignon og steg videre i 2-3 minutter.

Ingredienserne til æggemassen blandes til en jævn masse og hældes over de stegte grøntsager. Skru ned til svag varme.

Efter 5 minutter lægges tomatskiverne i en krans langs kanten på stegepanden, og æggekagen steger videre i ca.10 minutter til æggemassen er stivnet.

Serveres med blandet salat og groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 155559 gange,
og udskrevet 3124 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4898 (1166 kcal)
KJ pr. Pers. 1224 (291 kcal)
Vægt ialt 1286 gram
Vægt pr. Pers. 321 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 380 KJ (90 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-05-26 13:19:03
Vildt god og lækker med masser af bacon. Og en god pande, så brænder det ikke på. Men var vidst også umuligt med al den baconfedt.

  -   2014-12-28 21:51:03
super opskrift, en knivspids bagepulver gør den mere luftig,

  -   2012-06-16 23:18:29
2012-06-16: Den er virkelig lækker! Og ening i, at den er så god, at man godt kan beregne dobbelt op´, når retten bruges som aftensmad. Jeg havde ingen problemer med noget, der brændte på, selvom jeg ikke rørte i æggemassen undervejs - måske vil hjælpe at vælge teflonpande eller lign. samt at dæmpe varmen,når æggemassen er hældt på. Velbekomme! :o)

  -   2012-04-16 21:14:19
Gulerødder og kartofler brænder virkelig let fast på panden - jeg troede, at jeg lige kunne blande æggemassen mens grønsagerne stegte, men det kunne man slet ikke uden det brændte fast. Så det hele skal blandes inden man går i gang :) Min helt alm. str. pande (synes jeg i hvert fald selv) blev ret fyldt, så det var ret svært at vende rundt, men det kunne da lige være der. Men brug en stor pande, hvis I har. Derudover synes jeg måske ikke, at retten smagte af så meget, ikke særlig spændende! Men en ok hverdags-løsning!

  -   2009-02-11 14:43:07
En Opkrift man stærkt kan anbefale, Den er bare rigtig god..

  -   2007-02-05 21:20:05
Suveræn. Kan varmt anbefales og var rigtig god med skinke-tern og coctail-pølser

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig lækker.Man spiser meget af den så dobbelt potion til 4..

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god opskrift... man kan bruge alle mulige forskellige grønsager, så bliver det rigtig lækkert.