Banankage med cremet chokoladeglasur

Banankage med cremet chokoladeglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kagen:
210 g.hvedemel
1 tsk.natron
1 tsk.kanel
0.5 tsk.salt
230 g.sukker
2 æg
1.5 dl.smagsneutral olie (solsikkeolie eller vindruekerneolie)
3.5 modne mosede bananer
2 spsk.creme fraiche eller yoghurt naturel
2 tsk.vaniljesukker
 
 En aflang rugbrøds- eller kageform ca. 22×12 cm
 
 Glasur:
1 dl.flormelis
0.5 dl.kakaopulver
0.5-0.7 dl.LET Becel flydende
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft og smør formen med smør.

Bland mel, natron, kanel og salt i en skål. Pisk sukker og æg med en elpisker i ca. 5 minutter til blanding er hvid, tyk og skummende.

Hæld langsomt olien i æggeblandingen – processen skal tage ca. 1 minut.
Tilføj mosede bananer, creme fraiche og vanilje i æggeblandingen og fortsæt med at piske. Vend melblandingen i bananblandingen.

Blandingen fyldes i formen og bages i 1 – 1 1/4 time.

Afkøl kagen og rør flormelis med kakaopulver og Becel til en glasur. Dekorer kagen før den skæres ud.





karakterer:
Opskriften er vist 28025 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-10-15 20:56:44
Brugte omkring 500 g. pillede banan, bagte i en knap 2 l. form, men kagen virkede ikke gennembagt, formentlig for meget banan i forhold til mel

  -   2013-05-20 13:02:47
kagen skal have lidt mindre tid ind jeg regnet med