Isbjerg

Isbjerg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet (bunden er dog)

Indsendt af : Hjemmebageren

Indsendt :      Red :
Isbjerg, billede 4 Isbjerg, billede 1 Isbjerg, billede 2 Isbjerg, billede 3
Fotograf: Hjemmebageren  

Ingredienser:
 Sprøde bunde:
75 g.smør
100 g.havregryn
125 g.sukker
1 æg
1 tsk.bagepulver
1 spsk.hvedemel
 
 Fyld:
1 pk.frosne hindbær
1 l.vanille is
 
 Marengs:
3 æggehvider
0.75 dl.sukker
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 175 grader.

Hæld det smeltede smør over havregrynene.
Bland mel og bagepulver og rør det sammen med resten af ingredienserne.
Hæld dejen i en smurt alu-bakke (ca. 18x20 cm.)
Bag bunden ca. 20 minutter. midt i ovnen.

Når du er ved at være klar til at servere varmer du oven op til 275 grader.
Læg den afkølede bund i et ildfast fad.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret. Pisk til det er sejt.

Fordel de næsten optøede hindbær på bunden.
Halver isen på langs og læg den ovenpå bærrene.
Dæk med marengsmassen.
VÆR OMHYGGELIG MED AT "GEMME" ISEN - ELLERS SMELTER DEN.

Bag så isbjerget 3-5 minutter midt i oven. Desserten er klar når marengsen er lysebrun og sprød.

Server straks.


Tips:

Bunden kan sagtens bages flere dage i forvejen og fryses. Bunden tages så op 1-2 timer før den skal bruges.





karakterer:
Opskriften er vist 20631 gange,
og udskrevet 164 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu