Fransk Kartoffelstuvning
Hovedingrediens : Rodfrugter - Nye kartofler Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrabes og lægges i en stor gryde saltet vand. Læg myntekvisten ved og lad kartoflerne simre i 10 min. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til side
Tomaterne skæres midt over. Kernerne tages omhyggeligt ud med en teske. Tomat kødet hakkes groft og stilles til side. Smelt 15 g af smørret i en mellemstor gryde. Tilsæt tomatkødet, hvidløg, tomatpure og paprika, og lad det stege ved svag varme i 5 min. Blandingen hældes i en si og stille til side. Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn. Det resterende smør smeltes ved lav varme i en tykbundet gryde. Melet drysses i gryden og steger med i 1-2 min. uden at brune. Rør grundigt i blandingen med en trægrydeske. Tilsæt nu langsomt mælken under kraftig piskning. Bliv ved med at at piske, til saucen kommer i kog. Lad den simre ved svag varme i 3-4 min. til den har en passende cremet konsistens. Hvis saucen har fået klumper, kan den hældes igennem en si og varmes op igen i en ren gryde. Smag saucen til med salt og peber og rør tomatblandingen i sammen med piskefløden. Kom nu kartoflerne i saucen og rør stuvningen godt igennem, så alle kartoflerne er dækket af saucen. Stuvningen hældes over i et ildfast fad. Dæk fadet til med folie og stil det i ovnen i 20 min. til kartoflerne føles møre, når det stikkes i dem med en skarp kniv. |
|
Opskriften er vist 36005 gange,
og udskrevet 504 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1 (28 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-12-26 23:32:34 Har sjældent smagt så elendige kartofler. anonym - 2013-01-18 12:45:27 rigtig lækker ret, jeg ville dog give den lidt længere i ovnen, tættere på 40 min. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne