Kartoffeltimbaler 03
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Ovnen forvarmes til 200 grader. Kartoflerne vaskes i koldt vand. De endnu fugtige kartofler pakkes ind i folie og bages møre i ovnen, ca. 30-40 min. Mens kartoflerne stadig er varme, fjernes skrællen omhyggeligt og de moses ned i en skål. Der skulle gerne blive ca. 400 g pure. Skålen med kartoffelpureen holdes varm i et vandbad.
4 små cocotter pensles med smør og stilles i køleskabet. En bradepande fores med et dobbelt lag køkkenrulle og stilles til side. Fløden hældes i en lille gryde og bringes i kort kog. Gryden tages af blusset. Med en træske rørres smørret forsigtigt ind i kartoffelpureen. samtidig røres æggene i, et ad gangen. Smag til med muskatnød, salt og peber. Det hele røres sammen med persille eller purløg. Tilsæt fløden til allersidst med en ganske let omrøring, da for megen omrøring vil få fløden til at blive til smør. Kartoffelblandingen fordeles i de 4 cocotter. De skal fyldes helt. Stil cocotterne på den forede bradepande. Hver cocotte tildækkes med et rundt stykke smurt bagepapir. Bradepanden fyldes halvt med vand og stilles i ovnen i 20 min. Prøv med en skarp kniv eller en strikkepind, om timbalerne er helt gennembagte. De færdige postejer tages forsigtigt op af bradepanden og hviler i 10-15 min., inden de vendes ud på et serveringsfad. |
|
Opskriften er vist 21598 gange,
og udskrevet 441 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne