Stuvning fra Halep (Aleppo i Syrien)

Stuvning fra Halep (Aleppo i Syrien), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Don Alberto

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.lammekølle eller andet skært lammekød
400 g.Garbanzos (kiker-ærter) + en bouillonterning til kogevandet
 Næsten lige så meget (rumfang) hakket løg som der er kød
10-12 tomater eller 6-8 tomater plus 0.5 kg tomat-mos
 Olivenolie
 Pulveriseret kanel
1 tsk.spidskommen
1 spsk.knust koriander
1 top-grydeskefuld rosen paprika
1 top-grydeskefuld edelsüss paprika - hvor stor denne grydeske skal være prøver man sig frem til - start småt
 Bulgur eller linser, brug til nød ris i stedet hvis der ikke er andet at gøre
 Lidt smeltet smør + en håndfuld rosiner + evt. lidt mandler til bulgur.
3 bouillonterninger til kogning af garbanzos og linser og bulgur
 
Opskrift:
! OBS ! Det er uklogt at tilberede til mere end 1 dag.!!
Retter med større mængder paprika smager som vådt pap dagen derpå.

Tilberedning.

Dagen før:
Sæt Garbanzos i blød i 12 timer eller mere; jeg bruger et døgn.
Studér opskriften på kogning af bulgur omhyggeligt og forbered tilberedning.
Studér opskriften på kogning af linser.
Husk at der skal en bouillonterning i kogevandet

På selve dagen:
Kog Garbanzos i en times tid i rigeligt vand med 1 bouillonterning.
Brun løgene imens - tag op med hul-ske.

Lammekødet skæres i små terninger 1½-2 cm
Brun det småtskårne kød i små portioner ad gangen i rigelig olie helst i støbejernsgryde eller -pande. Drys med kanel og peber - tag op med hulske efterhånden.

Steg paprika i et par minutter (må IKKE brænde på).
Tilsæt kød + brunede løg + tomat + spidskommen + koriander.
Det bliver meget tyktflydende og skal småkoge i ca. 10 min.
Når Garbanzos er færdige hældes kogevandet op i en skål el. lign.
Tilsæt Garbanzos og derefter så meget kogevand at kød mm. næsten er dækket.
Småkoge ca. 1 time.

Mens retten koger tilberedes bulgur.
Udover en bouillon-terning skal der en håndfuld rosiner og også gerne lidt hakkede mandler i kogevandet.

Hvis der bruges linser skal de koges i bouillon-suppe over meget svagt blus og overvåges omhyggeligt da de ellers bliver til grød.

Serveres med kogt bulgur og linser eller evt. ris.





karakterer:
Opskriften er vist 2461 gange,
og udskrevet 109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu