Appetizer med gedeost, pesto og soltørede tomater
Hovedingrediens : Oste - Gedeost Oprindelsesland : Italien Kilde : Rikke's italienske favoritter Fryseegnet : Kan fryses, men bør optøes langsomt Indsendt af : Rikke's italienske favoritter Indsendt : Red : |
Fotograf: Rikke Østergaard Petersen |
|
Bland de to oste rigtig godt sammen.
Afdryp de soltørede tomater for olie. Når de er afdryppede hakker i dem helt fint. Rist en halv håndfuld pinjekerne i en pande. Find en beholder, gerne rund der er ca. 7 cm. dyb og 15 cm. i diameter. Beklæd indersiden med et stykke vitawrap, som siden skal hjælpe Jer vende osten ud på en tallerken. Nu fordeles/presses et jævnt lag ost ned i bunden af beholderen ca. 2 cm., sørg for at der ingen huller er. Over det første lag ost fordeles nu de hakkede tomater og presses kompakt uden at ødelægge laget af ost under. Ovenpå tomatlaget smøres pestoen som gerne skal have en rimelig tyk konsistens for ikke at flyde ud når I serverer retten. Jo tykkere konsistensen af pestoer, jo tykkere et lag kan I fylde på. Ca. 1/2 cm. vil jeg anbefale. Til sidst lukker I lagene med den resterende osteblanding. Anbring lidt efter lidt osten fra kanterne, for ikke at odelægge laget af pesto! Tildæk skålen og sæt den i køleskabet. Retten bør laves et par timer før servering for at køle godt ned igen, så det er nemt at vende den ud på en tallerken. Når I skal servere retten vender I osten ud på en tallerken, piller vitawrappen af, pynter med de ristede pinjekerne og arrangerer et par basilikumblade ovenpå. Fordel kiksene rundt om osten. Spises som fingermad hvor man bruger kiksen til at tage osten med. |
|
Opskriften er vist 19814 gange,
og udskrevet 251 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-05-11 18:33:46 Har fået retten serveret... og uhmmmm..det var en lækkerbid. Kan anbefales.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne