Efterårs-kylling
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Fryseegnet : nej Indsendt af : aoge Indsendt : Red : |
|
|
Start med agurkesalaten, da den gerne skal stå 3 timer og trække. Skær agurken i tynde skiver på et rivejern. Pres skiverne let så noget af saften løber fra. Bland eddike og sukker i en skål og rør lidt, tilsæt så agurkerne. De skal være dækkede med eddiken, men heller ikke mere. Smag evt. til med lidt ekstra sukker efter smag.
Skræl alle rødfrugter og skær dem i 3 cm tykke skiver. Pil alle feddene i hvidløget. Put rodfrugter og hvidløg i en skål med salt, rosmarin og olie og bland det godt. Læg blandingen i et stort ildfast fad. Tilsæt lidt vand, der skal ca. være en cm vand i bunden af fadet. Tag den tøede/ferske kylling og flæk den på langs, dvs. ned langs rygsøjlen. Skær gumpen af og gnid den med groft salt ude og inde. Placer de to halve kyllinger oven på rodfrugterne og sæt fadet i oven. Skal have 1½ time ved svag varme, ca 160-170 grader. Prik i rodfrugterne, de skal være møre, men ikke udkogte. Kødet er færdigt, når kødsaften er klar og lårbenene løse. Tag fadet ud af ovnen og hæld al stegeskyen fra bunden af fadet over i en kasserolle. Sæt den på blusset og tilsæt fløde, mælk og rødvin. Jævn sovsen op med maizena i vand. Giv den lidt kulør og smag til med salt og peber. Server med agurkesalat. Velbekomme. |
|
Opskriften er vist 7962 gange,
og udskrevet 110 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne