Amerikanske Donuts
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Har ikke prøvet Indsendt af : Frk. Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Prik huller i kartoflen og smid den i microbølgeovnen ca. 5 min (eller indtil den er kogt). Brug en jern tykbundet gryde og hæld ca. 2,5-3 cm olie i og varm det op ved medium varme til det er 375 grader. 5 teskeer tørgær udrøres i 2,5 dl lunken mælk sammen med en knivspids sukker. Så piller du skrællen af og moser den med en gaffel det giver ca. 60 gram. I en skål blander du 250 gram mel Den moste kartoffel. 1/2 teske fint salt. 55 gram sukker og mælk/gær blandingen lader det stå i ca. 5 min. Derefter tilsætter du 2 spiseskeer olie og rører godt rundt med gaflen indtil dejen er smidig. Tilføj evt. mere mel hvis dejen er for våd eller mere mælk hvis dejen er for tør, dejen skal være lidt klistret. Rul dejen ud så den er ca. 1,5 cm i tykkelsen og tryk dejen ud i cirkler med et glas hvor du putter mel rundt i kanten inden du stikker dem ud. Til hullet i midten kan du evt. bruge et snapseglas. Nu bør olien være den rette temperatur. Test om det er korrekt varme ved at putte en klat dej ned i olien. Dejen skal blive gylden og ENDELIG ikke for mørk da dejen i midten så ikke er bagt. Brug evt. en si til FORSIGTIGT at sænke donutsene ned i olien. Når de er gyldenbrune lægger du dem på et stykke køkkenrulle son ligger ovenpå et stykke bagepapir - et ødelagt køkkenbord er ikke pænt!
Tips: Mælkeblanding til glasur: 1 dl. Mælk 1 teske smør Varm det op i microbølgeovnen. Vanille glasur: 100 gr. Flormelis 1/4 teske citron 1/4 teske vanille ekstrakt Bland alle ingredienser med 2 spiseskeer af mælkeblandingen. Chokolade glasur: 100 gr. Flormelis 2 spiseskeer kakaopulver Bland alle ingredienser med 3 spiseskeer af mælkeblandingen. Pynt dine nybagte donuts med glasur, sukker, flormelis og krymmel eller andet lækkert :-) |
|
Opskriften er vist 18250 gange,
og udskrevet 148 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne