Hindbær og hvid chokolade mousse
Hovedingrediens : Bær - Hindbær Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Louise P Indsendt : Red : |
|
|
Opvarm hindbær og sukker i en gryde.
Når massen har kogt lidt, og der er blevet frigivet en del saft, hældes det gennem en si, og hindbærkernerne sies fra. Den saft der bliver tilbage, hældes tilbage i gryden, og koges i 2 min., hvorefter den sættes til afkøling. Fløden piskes stiv i en skål. Æggeblommer og vanilie røres sammen i en anden skål. Lav en vandbad, og smelt halvdelen af den hvide chokolade heri. Når det er smeltet tages vandbadet af varmen, og den resterende chokolade hældes i skålen og bliver smeltet af den i forvejen smeltede chokolade. Herefter hældes den afkølede hindbærmasse i skålen med æggeblommer. Dette røres godt sammen, til det bliver en ensartet masse. Hæld herefter den smeltede hvide chokolade i, og rør igen godt sammen. Alt dette skal ske i et rimeligt tempo, så den hvide chokolade ikke stivner. Herefter hældes halvdelen af den piskede fløde i blandingen, og der røres igen godt, til blandingen er blevet ensartet. Den resterende fløde vendes forsigtigt i blandingen, og du har nu en ganske fantastisk mousse. Tips: Moussen sættes køligt indtil servering. Man kan med fordel fryse moussen. Det bliver faktisk til en fremragende is, men er også mulig at optø til mousse. PRØV DEN! Du vil ikke fortryde det. |
|
Opskriften er vist 21554 gange,
og udskrevet 370 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Christinna - 2014-04-03 16:46:31 Er der nogen der ved om den bliver fast nok til at bruge i en lagkage? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne