Brombærkage i springform

Brombærkage i springform, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :      Red :
Brombærkage i springform, billede 4 Brombærkage i springform, billede 1 Brombærkage i springform, billede 2 Brombærkage i springform, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Brombær, friske
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.
Smør en springform.
Skyl dine brombær og lad dem dryppe godt af.

Bland mel, sukker, bagepulver og kanel i en stor skål.
Tilsæt creme fraiche, æg og det smeltede smør og rør godt rundt.
Bland hakkede valnødder og brombær ind i dejen.

Hæld dejen i formen og sæt den med det samme på midterste rille i ovnen. (Hæver den først på køkkenbordet, falder den sammen før eller siden.)
Bag den i ca 55 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 41892 gange,
og udskrevet 761 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24229 (5768 kcal)
KJ pr. Pers. 3028 (721 kcal)
Vægt ialt 1921 gram
Vægt pr. Pers. 240 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1261 KJ (300 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 16.5 gram
Kulhydrat 34.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-25 22:54:28
Kan bages med 4,5 dl lactosefri yougurth i stedet, brombærrene falder ikke til bunden som billedet viser. Er man til ekstra sødme kan lidt perlesukker på toppen pynte; evt kold flødeskum. Portionen bagt i en halv bræddepande form er super. 🤗🤗

  -   2020-08-08 23:03:35
Fantastisk lækker svampet. Erstattede creme fraichen med skyr med vanille. Fungerer super godt.

  -   2015-08-27 13:54:40
Har en god smag ,men er alt for svampet nærmere klæ ,for meget væske i tror jeg . useende meget flot

  -   2014-08-04 18:32:17
Har brugt frosne brombær (høst fra sidste år), hakkede mandler istedet for valnødder og den ser bare totalt lækker ud! Dejlig svampet, og skøn smag!

  -   2013-09-13 14:49:13
Vi bagte kagen 20 minutter længere end der stod i opskriften, men den blev stadig meget klæg