Grund opskrift på boller uden æg
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : ja Indsendt af : frk.jensen Indsendt : Red : |
|
|
200 g smeltet smør
blandes med 7 dl danskvand 2 dl kærnemælk 1 dl vand - Tilsættes koldt eller varmt for at ramme håndlunken temperatur til gæren Herefter tilsættes 2 pk gær (100g) og opløses i blandingen. ca 500 g af melet røres i og de 4 spsk sukker tilsættes samt de 2 tsk salt. (Kardemomme skal i nu hvis deje er alm eller sød) Resten af melen røres i, omkring 1300 g, til dejen slipper skålen let. Fyld tilsættes efter smag Evt hakket chokolade,nødder,kerner osv Hæver 20 min Æltes igen og formes til boller på pladen Hæver yderliger 20 min til omkring dobbeltstørrelse. Tænd ovn på 175 grader C. alm. ovn. Pensel bollerne med vand eller mælk Bages ca 12-16 min Tips: Dejen vil være mere klistret ved de grove boller grundet gulerødderne. Det er ikke nødvendigt at tilsætte yderligere mel. Et fad med vand i bunden af ovnen tilfører damp og gør bollerne mere svampede. Denne dej er passer i halv udgave hvis der kun skal bruges en plade boller. |
|
Opskriften er vist 7168 gange,
og udskrevet 86 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne