Fyldte bagte kartofler

Fyldte bagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fyldte bagte kartofler, billede 4 Fyldte bagte kartofler, billede 1 Fyldte bagte kartofler, billede 2 Fyldte bagte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 bagekartofler
 Olie til dybstegning
 Rasp
 
 Cremefraiche-purløgsfyld
5 dl.cremefraiche
2 spsk.friskklippet purløg
 
 Bacon-ostefyld
250 g.revet ost, evt. Cheddarost eller emmentaler
4 skiverristet bacon, grofthakket
 
 Græsk fyld
90 g.sorte oliven uden sten hakkede eller skivede
250 g.fetaost
 
 Cremefraiche-hvidløgsfyld
5 dl.cremefraiche
16 fedhvidløg - bagte og befriede for skal
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn. Pensl kartoflerne med olie og stik dem et par steder med en gaffel. Bages i ca. 1 time. Kartoflerne skal være møre.

De færdigbagte kartofler skæres midt over på langs. Det meste af indholdet tages ud med en teske. Der efterlades en ca. 1/2 cm tyk skal hele vejen rundt. Stil skallerne til side.

Indholdet fra kartoflerne moses let med en gaffel og røres sammen med det valgte type fyld. Smag mosen til med krydderier og stil skålen til side.

En sauterpande fyldes en tredjedel op med olie, som varmes op til ca. 180 grader. Kartoffelskallerne dybsteges. Steg til skallerne er ganske let gyldne, og lad dem derefter dryppe godt af (med bunden i vejret).

Skallerne vendes efter 5 min. Krydres indvendigt med salt og peber og mosen fyldes i.

Bacon-ostefyld skal bages i 5-10 min, indtil osten er smeltet og gylden. De øvrige varianter kan drysses med rasp og stilles under en varm grill i 1-2 min.

Tips:

Bagte hvidløgsfed Hvidløgsfeddene placeres i et ildfast fad, der er penslet med olivenolie. Bages i 15-20 min. i ovnen 200 grader. Hvidløgsfeddene kan nemt presses ud af den tynde skal med fingrene.

Brug forskellige rester som fyld: tun, koldt kød, kylling, æggesalat, grøntsager m.m.





karakterer:
Opskriften er vist 138918 gange,
og udskrevet 1886 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-14 19:30:34
For at kunne vise alle 4 slags har vi bagt 16 kartofler, og lavet 4 gange fyld, men opskriften lægger op til man vælger 1 slags og så skal der bruges 4 bagekartofler. Bacon-ostefyld og græsk fyld kan evt, tilsættes 1-2 past. æggeblommer da de er meget faste og derfor er svære at trykke ud ved brug af sprøjtepose.

  -   2008-03-13 11:55:08
For os der ik kan lide oliven, kan man fx erstatte med soltørrede tomater - så smager det stadig lidt græsk :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
man ku også røre skinketern og hvidløg i smager dejligt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Utrolig god, hvis man har lyst til at gøre lidt ekstra ud af kartoflerne.