20 gode boller
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Fryseegnet : Ja Indsendt af : HenrietteB Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs de 25 g gær i de 5,5 lunkne vand. Hæld alle øvrige ingredienser i, i skrevende rækkefølge og rør det sammen. Ælt den godt sammen på bordet, dejen føles meget våd i starten, men hvis bare man ælter den længe nok, bliver den lækker og fin.
dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i 30 min. Efter hævning deles dejen i to og rulle ud til to pølser, del hver pølse i 10 og rul dem til boller. Placer dem på to bagplader. Tænd ovnen på 200 grader. Jeg stiller den første færdige trillede plade ovenpå komfuret, da det giver en god hævning. Lad bollerne efterhæve i 45 min Sæt første hold (dem der har stået på komfuret og fået den gode varme fra ovnenen) ind i ovnen først og bag dem i 8-10 min, lad den anden plade stå oven på komfuret i mens. Har ikke varmluftsovn og må derfor bage af to gange. De skal nok have max 8 min hvis der anvendes varmluftsovn, prøv jer frem. Kan spises straks efter bagning. |
|
Opskriften er vist 159473 gange,
og udskrevet 1911 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (39 stemmer) |
|
Kommentarer Nica - 2015-02-10 19:38:36 Tak for en god opskrift, bollerne er bare mega god..kan stærk anbefales Per - 2013-10-14 16:45:52 Bollerne er såmend gode nok, men dejen er ikke speciel våd, vil mene at der godt kunne holdes lidt mel tilbage, de tager ikke meget farve, så hvis man ønsker farve kan de pensles med æg. Karin - 2013-10-09 18:49:58 Hej og tak for en god opskrift. Brugte noget andet mel men damm de blev lækre :-) Tuller - 2013-08-23 10:11:45 Rigtig gode boller Anonym - 2013-04-03 20:51:38 De er blevet rigtig, gode Victor og Jacob - 2012-10-11 15:33:28 Den er meeeeggaaaaa svær at bage vis man skal doble det op! :) - men vi håber den smager godt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne