Ekstra lækker og sund karry gryderet
Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Alex Karlsson Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Indledende:
Det bliver til en ret stor mængde mad. Husk derfor at bruge en stor gryde, mindst 5 L, eller en stor pande som jeg selv. Forberedelse: Løg, squash, aubergine og æbler skæres ud i ønsket størrelse. Gulerødderne rives. Pisk tomatpuré'en op i fløden. (Nemmest er det at åbne den kvarte piskefløde helt, tilføje de 2 spsk tomatpuré og dernæst brug en gaffel.) Tilberedning: Start med at 'brænde' karryen af i lidt smør på panden i ½-1 minut ved høj varme. Læg derefter peanuts og kød på og brun det. Når kødet næsten er brunet, hældes løgene på panden og brunes til. Dernæst tager man æbler, zuchini og aubergine og smider på panden og bibeholder en høj varme. Giv det 5 minutter, dernæst rør rundt, og giv det 5 minutter igen. Hæld så fløden m. tomatpuré'en i, og rør godt rundt så det fordeles. Tilføj derefter de revne gulerødder. Lad det simre 40-50 minutter ved medium-høj varme og rør rundt en-to gange hvert kvarter. Smag til med salt, peber og chili. Lad simre i yderligere et kvarter og smag igen. Voila, maden er klar! Tips: Retten er fantastisk nem at lave. Det eneste tidskrævende er bruningen af kød og løg, samt forberedelsen. Ellers passer det næsten sig selv. Om ingredienserne: Man kan altid tilføje mere eller mindre af de forskellige komponenter, hvis man synes der er noget der er for dominerende. Jeg foretrækker at bruge svinekød m. høj fedtprocent. Ud over at det giver en mere rundt smag, så er det også billigere. Desuden er retten som helhed super sund, og derfor gør det ikke noget!!! Det skal desuden siges at det er en STOR PORTION. Vi er to personer som skal bruge 2-3 dage på at spise det. En god idé hvis man kun er to, er at lave ekstra ris/pasta med det samme. Ris og pasta kan nemlig nemt opvarmes igen, enten for sig selv i mikroovn, eller sammen med gryderetten på panden/ i gryden. |
|
Opskriften er vist 57408 gange,
og udskrevet 850 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Alex - 2021-03-13 18:23:37 Hej Thomas, Det er for at smagen skal trænge ordentligt ud og maden blive mere cremet :) Thomas - 2019-01-19 14:16:13 Hvad er grunden til at det skal have 1 time efter bruning. Det er hakket kød og bløde grønsager. Det burde kunne laves på 5 minutter efter forberedelse. anonym - 2012-09-23 16:31:40 Johnny, nu er det jo sådan at fløde og pasta ikke er decideret usundt. Det kommer meget an på hvad din kost ellers består af. Skift pastaen ud med ris eller kartofler, eller kast en masse flere grøntsager i og undgå at spise for mange kulhydrater på denne måde. Men bliver nødt til at sige at den ER sund. Evt. rettelse jeg er kommet frem til: en hel squash og aubergine i stedet for halve gør det vildt lækkert, og gider du/i rodet, så tag og skræl 1-2 rødbeder og snit dem fint, dette tilføjer en god sødme :) Johnny - 2012-08-21 14:26:52 Hvordan er den sund med fløde og pasta? Måske navnet skulle ændres til noget andet! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne