Kartoffelscones

Kartoffelscones, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kartofler
60 g.blød smør
60 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 knsp.Muskatnød, stødt
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og lægges i en stor gryde saltet vand. Bring vandet i kog og lad kartoflerne simrer i 30-35 min. Vandet hældes fra, og kartoflerne dampes helt tørre i gryden.

Kartoflerne pureres til en lind mos. Mosen rørres med smør og smages til med salt, peber og muskatnød. Mel og bagepulver sigtes ned i skålen og vendes ind i mosen med en paletkniv.

Dejen tages ud på bordet og presses ud til en 1,5 cm tyk plade. Udstik 12 scones med et glas eller en udstiksform. En tykbundet pande evt. med rillet grillbund, opvarmes over middelvarmt blus. Drys evt. let med mel. De små scones bages nu ca. 4 min på hver side, eller til de er gennembagte og lysebrune. Serveres varme.

Tips:

Serveres som frokostret med ristet bacon eller bare koldt smør og marmelade eller honning.





karakterer:
Opskriften er vist 13624 gange,
og udskrevet 218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu