Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund

Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : vides ikke

Indsendt af : Mosegrisen

Indsendt :      Red :
Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , billede 4 Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , billede 1 Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , billede 2 Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , billede 3
Fotograf: MoseGrisen  

Ingredienser:
 Kransekagebunde:
225 g.sukker
100 g.æggehvide
525 g.ren rå marcipan
 
 
 Skum:
300 g.sukker
1 dl.vand
160 g.pest. æggehvider
2-3 tsk.lakridspulver
300 g.overtrækschokolade
 
Opskrift:
bunde:
Sukker og æggehvide røres sammen til sukkeret opløses
Marcipanen røres mens æggemassen langsomt tilsættes.
Sprøjtes ud i 7 cm bund og bages gylden ved 180 grader C. alm. ovn.

Skum:
Sukker og vand koges til en tynd karamel. dette tager nogle minutter (brug en fugtet pensel til at køre det ned fra kanten af gryden så du undgår krystaller i den færdige sirup)

Æggehvider piskes let og siruppen tilsættes i en tynd stråle under piskning.


skummen piskes nu ved middel hastighed i 15 minuts tid. tilsæt lakridspulveret de sidste par minutter.

massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på de afkølede bunde (på billedet er de smurt med chokolade. det var et forsøg -frarådes da de så er svære at dyppe senere)
Flødebollerne bages 5 min ved 180 grader C. alm. ovn til de er faste nok udenpå til at man kan dyppe dem. Lad dem køle HELT af.
Chokoladen smeltes. (For bedste resultat rives chokoladen og 2/3 smeltes i vandbad og røres derefter sammen med den resterende 1/3 -Kaldes temperering)
Flødebollerne dyppes i chokoladen og pyntes. skal nu bare køle af og vupti! så er der flødeboller!


Flødebollerne på billedet har jeg ikke bagt og de flyder derfor ud når de bliver dyppet. Bruger normalt en anden opskrift med glukose der ikke skal bages og glemte det derfor.





karakterer:
Opskriften er vist 30691 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-06-01 16:10:53
Hvor skal man opholde flødebollerne, hvis de ikke skal spises den dag, de er bagt på?

  -   2012-11-01 13:48:47
Jeg har netop lavet disse flødeboller og de smager rigtig godt. Jeg satte dem i fryseren så de bare blev lidt mere faste i skummet inden jeg dyppede dem i chokolade. Jeg lavede dem i 3 smags varianter: solbær (tilsatte knuste frysetørrede solbær i skummet), dracula (fandt dracula lakridspulver i Bilka) og citron med fint revet økologisk citron skal i skummet. Super lækre og håber jeg også mine gæster i aften syntes.