Nemme flødeboller
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Fryseegnet : vides ikke Indsendt af : Mosegrisen Indsendt : Red : |
Fotograf: MoseGrisen |
|
Bunde:
Mel og smør smuldres og blandes sammen til det har konsistens som revet pizzaost og sukkeret og bagepulver tilsættes. hvis dejen er svær at få til at hænge sammen, tilsættes et par dråber vand. Den rulles ud til ca. 2 mm. tykkelse og udstikkes til 7-9 cm cirkler. De bages 5 minutters tid ved 180 grader C. alm. ovn og afkøles (de bliver først faste når de køler) Skum: Sukker og vand koges til en tynd karamel. dette tager nogle minutter (brug en fugtet pensel til at køre det ned fra kanten af gryden så du undgår krystaller i den færdige sirup) Æggehvider piskes let og siruppen tilsættes i en tynd stråle under piskning. skummen piskes nu ved middel hastighed i 15 min. tid. massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på de afkølede bunde (på billedet er de smurt med chokolade. det var et forsøg -frarådes da de så er svære at dyppe senere) Flødebollerne bages 5 min ved 180 grader C. alm. ovn til de er faste nok udenpå til at man kan dyppe dem. Lad dem køle HELT af. Chokoladen smeltes. (For bedste resultat rives chokoladen og 2/3 smeltes i vandbad og røres derefter sammen med den resterende 1/3 -Kaldes temperering) Flødebollerne dyppes i chokoladen og pyntes. skal nu bare køle af og vupti! så er der flødeboller! Flødebollerne på billedet har jeg ikke bagt og de flyder derfor ud når de bliver dyppet. Bruger normalt en anden opskrift med glukose der ikke skal bages og glemte det derfor. |
|
Opskriften er vist 81913 gange,
og udskrevet 602 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte - 2019-04-13 09:54:15 Rigtig god opskrift vi har lavede den flere gange og bliver altid en succes Mette - 2015-11-14 13:13:45 Fantastiske flødeboller. De er nemme at lave. Dog tager det lidt tid at lave dem men det er det hele værd :). Stine - 2013-10-31 19:28:57 Puha øv ! Hvorfor bage dem til sidst ? Det ødelagde total det gode skum og blev til en mere træls ubagt marengs ! Ikke en opskrift jeg vil bruge igen ;( caroline - 2013-05-15 21:14:50 hvor lang tid kommer det til at tage? :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne