Ciabatta med durummel
Hovedingrediens : Mel - Durummel Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Grisehandlerens søn Indsendt : Red : |
|
|
Bland hvedemel salt og durummel grundigt i en stor skål.
Opløs gæren (5 gram )i vandet(25 grader) Hæld blandingen af mel og salt i gæropløsningen stille og roligt under omrøring.(Mixer) Når konsistensen er homogen sættes det til langtidshævning i ca. 6-8 timer ved stuetemperatur. Efter hævning hældes dejen ud på bordet der er drysset med mel(durummel). Vær forsigtig, du kan bruge en dejskraber men pas på luften i dejen. Dejen skal være klistret. Du må ikke slå luften ud!! Skær dejen ud i passende stykker. Det er ikke så nemt pga. dejen er klistret men det kan lade sige gøre. Flyt dem forsigtigt over på bagepapir på en bageplade. Drys med Durummel ovenpå. Det given god finish. Tænd ovnen på 250 grader med varmluft. Sæt en bradepande med vand i bunden af ovnen. Lad bollerne hæve/hvile indtil ovnen er 250 grader. Bag dem midt i ovnen i 20 minutter. PS. 5 gram gær eller ½ tsk. tørgær er ikke en stavefejl Tips: Hvis du bruger tørgær skal det blandes med melet. Det bliver nogle fantastiske luftige brød. Brug ikke mælk eller olie. Gå ikke på kompromis med hævetiden. Hvis du følger opskriften slavisk så får du de bedste boller du har smagt. Kan sagtens fryses og bruges senere på grillen. |
|
Opskriften er vist 9785 gange,
og udskrevet 120 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne