Arabisk kage (esh esaraya)
Indsendt af : Beirut Indsendt : Red : |
|
|
Fjern kanterne på toastene og rist dem. Kom så mange toast i bunden af en stor bradepande til de fylder hele bunden.
Kom sukkeret i en gryde, rør rundt i 2min ved høj temperatur og tilsæt dernæst vand. Lad det koge, samtidig med at der røres rundt indtil massen har fået en gylden brun karamel farve. Hæld den færdige karamel masse over toastene og stil den på køl. Kom mælk og piskefløde i en skål. Sigt forsigtigt melet i blandeningen samtidig med at der piskes kraftigt. Kom blandingen i en gryde ved højtemperatur, og pisk det indtil det har opnået en cremet konsistens. Den færdige creme masse hældes over den karamelliserede toast bund og stilles på køl indtil den er blevet kold og fast. Man bestemmer selv om man ønsker at drysse knuste pistacie nødder/kokos på kagen inden man stiller den på køl. Holbarhed 2-3 dage i køleskab. Tips: - Husk at fjerne kanterne på toastene og rist dem godt (jo hårdere jo bedre) - Karamel massen behøves hverken være alt for fast og heller ikke for vandet (en mellemting) - Bliv ikke overrasket over alt det karamel vand i bunden af panden, når i skal tage et stykke af den færdige afkølede kage. Det er beviset på at den er lavet rigtigt. |
|
Opskriften er vist 5369 gange,
og udskrevet 130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne