Pæretærte
Hovedingrediens : Frugt - Pærer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og vanillesukker.
Saml dejen med æg og vand.
Rul halvdelen af dejen ud og fordel den i en smurt tærteform. Skæl pærerne, fjern kernehuset og del dem i halve. Fordel de otte halve pærer på bunden. Rul resten af dejen ud og læg den over pærerne. Pensl med vand og drys med lidt sukker. Bag tærten ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter. Server tærten lun med enten creme fraiche eller flødeskum. |
|
Opskriften er vist 773138 gange,
og udskrevet 18594 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (349 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2024-10-20 17:50:16 Havde mange pærer i haven i år, så denne pæretærte er bagt flere gange. Jeg brugte bagepapir i bunden af tærteformen og skar pærerne i småstykker. Det øverste stykke dej glattede jeg ud med våde hænder. Droppede vandet i dejen, så passede ingredienserne. Inden tærten blev sat i ovnen dryssede jeg den med hakkede mandler. Har frosset og optøet et par tærter - intet problem ;-) Peter - 2023-08-31 17:02:43 Rigtig nem pæretærte Susanne - 2022-10-02 22:16:17 Lavede dejen i god tid og lagde den i køleskab - herefter ingen problem med udrulning Maja Jessen - 2022-10-01 13:36:50 Super lækker pæretærte. Har bagt den rigtig mange gange. Tager altid en ekstra pære og skærer i små stykker og fylder de “huller” ud, som er imellem de halve pærer. Måske lidt mere mel i end angivet. Flødeskum til. Mums ❣️👍🏻😊 anonym - 2022-05-11 14:24:13 Har bagt denne et utal af gange, bliver kun bedre med revet marcipan indeni og lidt hakkede mandler på toppen. anonym - 2021-07-28 16:58:14 Man skal helt klart bruge mere mel end der står !!!😮. Kathrine - 2021-05-22 15:56:47 Lækker tærte, jeg tilføjede en tsk kanel til dejen og pærerne kom jeg i en lage med citron, kanel, ingefær og kardemomme. Inden jeg kom låg på, puttede jeg lidt hjemmelavet brombærsyltetøj ved. Helt fantastisk😊 fie n - 2020-05-03 17:15:26 skal der ikke bagepulver i? Ann-Britt - 2019-10-21 11:15:50 Nu det anden gang jeg har lavet den, er meget spænd på om bunden er bagt denne gang🤔 Har også kommet en del mere mel i. Marianne. - 2019-09-21 13:04:52 Kan man fryse pæretærten Louise - 2019-03-27 20:30:22 Jeg tilslutter mig "for lidt mel" gruppen. Jeg brugte rigeligt mel på min non-stick kagerulle, for at undgå at dejen hang fast. Jeg havde rullet dejen ud på bagepapir, men da det kom til at få den af, var det umuligt. Jeg fik dejen skrabet af bagepapiret, puttede dejen i tærtefadet, æltede en del mere mel i, og trykkede den så ud i bunden. Ved den anden halvdel æltede jeg mere mel i, inden jeg begav mig ud i at rulle den ud. Jeg brugte nok mindst 3-4 håndfulde mel til den halvdel dej. Den er i ovnen nu. Hvis den bliver god og jeg laver den igen, kommer jeg en del mere mel i allerede inden den kommer i køleskabet. Irene Petersen - 2019-01-05 15:39:41 Det var en rigtig god opskrift lige til at gå til jeg havde nogle pære som var lidt gule dejen var nem at rulle ud og lægge på brugte lidt æblekage rasp oven på som blev lidt lysebrune det var godt og så med piskefløde til. Mazen - 2018-10-06 18:04:18 Jeg lavede den med friske, søde pærer og den smager godt nok kedeligt. Mht. dejen rullede jeg den ud på bagepapir, så jeg kunne vende papiret ned over formen og lade dejen slippe. Meget nemt. Vera - 2018-09-22 14:12:17 Rullede dejgen ud mellem 2 stykker bagepapir. Bunden lod jeg blive på papiret i formen. Låget kom en tur i fryseren, så den var fast, da den skulle lægges på. Glæder mig til at smage. Karin - 2018-09-09 12:22:57 Jeg tilsætter gerne reven frisk ingefær til dejen, og skal den være ekstra lækker tynde marcipanskiver i bunden under pærene og groft hakket chokolade over pærene inden den øverste dej lægges på. Ved den variant fordeler smagen sig og tærten er bedst hvis den bages en til to dage forinden. Marlene - 2017-08-21 20:36:53 Kan tærten laves dagen før også bare lunes dagen efter. Og hvordan skal den opbevares Elna - 2017-02-06 16:42:58 Kan man lave dejen dagen før Britta - 2017-01-08 14:07:54 Dejlig tærte. Jeg tilsætter også lidt stødt ingefær :) Annie - 2016-10-18 15:10:13 Jeg har selv prøvet at lave den, og den er virkelig meget god anonym - 2016-09-26 17:39:53 Jeg elsker Denne pæretærte Torben Østergaard - 2016-04-25 17:04:17 hvis man en gang har lært at arbejde med mørdej er det ingen sag at lave denne pæreterte jeg laver altid lidt mere dej end jeg skal bruge og så kommer der kagecrem i sammen med revet råmarsipan og altid pærer fra dåse de giver en bedre smag anonym - 2016-04-01 19:28:40 Dejlig tærte og meget nem at lave :-) Johnny - 2016-03-31 14:19:48 Dejen bli'r helt flydende, og faktisk en elendig dej til tærte. anonym - 2015-10-31 13:15:11 Det er en mørdej, der bruger man ikke hævemiddel. Hvis man har svært ved at rulle den tyndt ud, så kan man lægge dejen mellem 2 stykker film. Det er i øvrigt lettest at rulle dejen ud, hvis den er kold. anonym - 2015-10-24 09:30:21 Ah blev lidt sur da dejen ikke slog til en hel tærte ... måske man skulle reducer den lidt mere op. anonym - 2015-10-20 10:21:53 Skal der ingen hæve middel i? anonym - 2015-09-17 08:34:34 Jeg plejer at bruge en stor dåse pære og ikke friske. Dem på dåse giver en bedre smag. Anders - 2014-11-05 15:41:39 Hel enkel klassisk pæretærte, når den er bedst. Ditte - 2013-12-15 06:39:51 Jeg havde ingen problemer med dejen, jeg har en silikone måtte samt en marmor rulle det fungerer super godt, hilsen den forhenværenende kok, Mig - 2013-11-10 12:34:22 Den er let at lave og jeg komme lidt med mel i dejen så hænger den ikke i bordet, jeg bruger så vandet fra dåse pærerne også til at pens oven på og i dejen. Den er super lækker skal lave den igen meget snart for den er MUMS 3 sure piger! - 2013-10-04 17:26:05 Vi er 3 piger, der virkelig havde glædet os til at lave pæretærte, og da vi alle har gode erfaringer med opskrifterne fra Alle Tiders Kogebog, valgte vi denne. Det viste sig dog at være nok den værste pæretærteopskrift nogensinde, da dejen var fuldstændig ubrugelig! Der var også for lidt dej til tærten, så vi blev nødt til at lave mere. Hold da op, en stor skuffelse. Opskriften snød os. maja - 2013-09-05 16:38:50 Pæretærten gjorde stor lykke til min mands fødselsdag. Vi lavede den til 21 personer UUUUhm sørensen - 2013-08-01 11:17:58 Vandet er ikke til at komme i selve dejen, det er til at pensle med til sidst. :-) Anna Duc - 2013-04-28 16:49:36 Jeg har brugt denne opskrift mere end 10 gange nu, og har kun været glad og tilfreds hver eneste gang. Jeg plejer at skære pærerne ud i halvstore terninger, da jeg foretrækker dem sådan. SUPER dejlig med is eller fløeskum til. Noa - 2013-01-19 19:47:44 HJÆLP?! Kan man bruge æbler fra haven, istedet for pærere?? svar ønskes hurtigst mulig! Ane - 2012-09-24 12:45:17 hvis man har nogen mini tærte forme kan man få en mini tærte hver -så ser de meget sødere ud :) Hmm - 2012-08-15 10:48:06 Denne kan bestemt ikke anbefales. Den er smagsforladt i forhold til andre pæretærter. Prøv fx "Den BEDSTE pæretærte" som også findes her på kogebogen. -LANGT mere smag og altid en succes. anonym - 2012-05-28 23:42:19 Super god, og rigtig let at lave. Jeg lavede en blanding af hakkede mandler, havregryn, honning og sukker, som jeg lage over i de sidste ti min. af bagetiden. Det var rigtig godt. Svend - 2012-04-09 17:26:05 Hvad er meningen med at skrælle pærerne? Det har jeg glemt, vi må se hvordan den bliver. Det er vel i skrællen den lille smule sundt, der findes i denne tærte er? Sarah - 2012-04-08 20:28:59 Lækker, lækker pæretærte! Hele familien elskede den :) julie - 2011-12-17 22:51:53 jeg har lige bagt den, men uden vand som forslået af susan, og så lidt ekstra mel, + kanel og finhakkede mandler på, det blev en succes med noget let creme fraiche til. denne opskrift skal da helt klart have 10, men finjusteringerne er sku gode ;) Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne