Praliné Marengs tærte
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : Red : |
|
|
Forvarm ovnen til 150°.
Kom bagepapir på 2 plader og tegn en cirkel på 20 cm på hver. Pensl med olie og drys med lidt sukker. Pisk æggehvider stive og tilsæt gradvist 250 g af sukkeret - 1 spsk ad gangen. Pisk til er tykt og blankt og sukkeret opløst. Sprøjt marengsen ud i en spiral i de 2 cirkler. Bag en time, sluk for ovnen og lad afkøle for åben ovndør. Praliné: Kom bagepapir på en plade og kom mandlerne over. Bland resten af sukkeret med ¾ dl vand i en gryde og rør over svag varme til sukkeret er opløst. Bring lagen i kog uden at røre og hæld den over mandlerne når den er gylden. Lad det stivne og blive koldt og knus så mandler i foodprocessor eller med en kagerulle. Rør isen blød og vend praliné i. Kom en marengsbund i en 23 cm springform med bagepapir, kom isen i og læg den anden bund over. Sæt tærten i fryseren indtil den skal serveres. Til saucen køres jordbær, citronsaft og flormelis til en jævn sauce i foodprocessor. Tilsæt om nødvendigt lidt vand. Server med isen. |
|
Opskriften er vist 9047 gange,
og udskrevet 128 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Ellen - 2005-01-01 01:01:01 Hvor meget er "resten af sukkeret" når der ikke står i opskriften hvor meget sukker der skal bruges?????? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne