Khorehte bamieh

Khorehte bamieh, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : TanjasMad

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 løg
2-3 hvidløg
 olie til stegning
400 g.oksekød i tern
3-4 tsk.tomatpure ELLER en ds. flåede tomater
3-4 dl.bamieh (på dansk:okra)
0.5 tsk.safran
 salt
 peber
 
Opskrift:
Hak løg og hvidløg. Svits dette brunt i en gryde.

Tilsæt oksekødstern, og brun dette. Tilsæt herefter vand, så kødet dækkes. Lad koge op, og lad herefter simre ½ time.

Tilsæt tomatpure/flåede tomater, samt safran. Smag til med salt og peber.

Tilsæt bamieh ca. et kvarter inden retten serveres - de skal ikke koges ud, men stadig bevare formen.

Server med iranske ris og iransk salat. Egner sig godt med syltede grøntsager.

Tips:

Man kan få mange forskellige slags bamieh. I denne ret skal man ikke bruge de store friske bamieh, men de små 2-4cm, man kan få på glas/dåse. Bamieh gør alt meget slimet, hvorfor jeg plejer at skylle dem lidt inden jeg tilsætter dem retten.





karakterer:
Opskriften er vist 3342 gange,
og udskrevet 90 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu