Svensk pølseret

Svensk pølseret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : liane

Indsendt :      Red :
Svensk pølseret, billede 4 Svensk pølseret, billede 1 Svensk pølseret, billede 2 Svensk pølseret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kogte kolde kartofler
500 gram Pølser
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Paprika, edelsuss
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
lidt Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
  Purløg, frisk
   
Opskrift:
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget.

Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i et par minutter. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser.

Lad retten koge i ca. 10 min og smag til med salt og peber, så er den klar til at blive serveret.

Pynt gerne med frisk klippet purløg.





Beskrivelse:

Svensk pølseret opskrift - En dejlig familieklassiker

Leder du efter en nem opskrift på svensk pølseret? Så behøver du ikke lede længere - her er en opskrift, som med garanti vil hitte hos alle i familien. Selvom navnet kunne indikere andet, er retten overraskende nok ikke en svensk opfindelse, men derimod rygtes det, at nogle spejdere opfandt den på en lejrtur. Om det er sandt eller ej, så er vi bare glade for, at retten er opstået.

En klassiker der er kommet for at blive

Til trods for navnet er pølseretten gået hen og blevet en dansk klassiker. Opskriften på svensk pølseret fra Alletiders Kogebog er nem at gå til, og kræver ikke meget af din tid i køkkenet, at selv små børn kan være med. Pølseretten egner sig godt til alle årstider, og kan spises som både frokost og aftensmad. Samtidig findes der et hav af forskellige måder at gøre din version af pølseretten til din egen klassiker

Sæt et personligt præg på pølseretten

Du kan nemt lave en anden variant af retten for at imødekommende dine egne personlige præferencer. Hvis du ønsker en sundere version, kan du med fordel tilsætte blomkål, rodfrugter eller champignon. Du kan dog også tilføje forskellige former for pølser, bacon og pasta. Alt sammen kan være med til at skabe en ny og lækker smagsoplevelse for dig og dine nærmeste.

FAQ:

Hvad hedder svensk pølseret i Sverige?

Svensk pølseret er nærmest ukendt i Sverige, så den har ikke noget svensk navn.

Kan man fryse svensk pølseret?

Ja, du kan fryse rester af svensk pølseret ned. Den smager dog bedst, når den er frisklavet.

Er svensk pølseret svensk?

Selvom navnet kunne indikere andet, er retten overraskende nok ikke en svensk opfindelse, men en dansk.

Hvor stammer svensk pølseret fra?

Svensk pølseret er en klassisk ret, som stammer fra Danmark.

Hvordan laver man svensk pølseret?

Pølser og kogte kartofler skæres i mindre skiver og løget hakkes. Smelt smør i panden og svits løgene hvorefter du tilsætter pølser og paprika og svitser videre. Til slut tilsættes kartofler, tomatpuré og de resterende ingredienser. Retten skal nu koge i 10 min, hvorefter den serveres med friskklippet purløg.

karakterer:
Opskriften er vist 2142568 gange,
og udskrevet 38909 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (951 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10577 (2518 kcal)
KJ pr. Pers. 2644 (629 kcal)
Vægt ialt 1782 gram
Vægt pr. Pers. 445 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 593 KJ (141 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 8.6 gram
Kulhydrat 11.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-07-14 20:28:52
smag paprika i når retten har simret 10 min. md fløde i.

  -   2023-02-28 18:09:37
Den hedder “Korv Stroganoff”

  -   2022-02-21 19:08:52
Paprika skal ikke svitses med. Det er kun karry som skal svitses. Tomatpurre bliver bedst af at blive svitset.

  -   2021-03-20 20:33:14
Du smelter smørret op lader det gyldne lidt inden du tilsætter løgene

  -   2021-03-18 17:35:49
Hvordan skal det tolkes? Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min.

  -   2021-03-13 16:02:15
Krydderi skal altid svitses først for at opnå krydderens smag

  -   2021-03-02 18:17:31
Lækker lækker 👍

  -   2021-02-05 20:10:26
Rigtig god opskrift, som jeg har gemt i min kogebog.

  -   2021-01-24 17:28:50
Den smager himmelsk ❤️

  -   2020-07-12 19:28:47
Kan man lave retten på forhånd og varme den op.

  -   2020-06-17 14:56:50
Mums❤️

  -   2020-05-07 17:39:42
Det er den bedste pølser ret jeg har smagt.

  -   2020-03-29 17:41:52
Jeg havde svinefedt tilovers fra stegning af flæskesteg, brugte det i stedet for smør. Kan varmt anbefales, men jeg tror ikke, at stakkels "Bedstemors fedt", som man køber i forretningerne, vil være lige så godt.

  -   2020-03-08 18:58:53
det er den beste svenske pølseret på en skala fra 1/!= SÅ ER DET 2

  -   2020-02-19 20:11:51
Spiser man ikke kartoffelmos til ?

  -   2019-11-30 09:32:57
Fantastisk ret. En sikker vinder !

  -   2019-11-14 13:03:00
Fantastisk opskrift

  -   2019-11-07 14:39:21
Fantastisk opskrift

  -   2019-11-03 18:26:27
Tilføj lidt karry når man skitser det andet.

  -   2019-10-15 16:12:54
hvor stammer svensk pølseret egentlig fra? i sverige kender de den ikke

  -   2019-05-27 16:49:47
Den er kanon go, selv for en som ikke er så god i et køkken, har selv fået meget ros efter vi var færdig med retten og denne opskrift så 5 store stjerner herfra.

  -   2018-03-27 12:48:57
Faktisk den opskrift jeg selv bruger. 😁 Kan ikke laves bedre....

  -   2018-02-24 19:15:56
Jeg tilsætter lidt ketchup i retten her. Ca. 1 spsk. det synes jeg afrunder og så er alles paletto :D

  -   2018-02-04 12:25:38
Martin [Delicious & Sweet]! Piskefløde er den eneste madløsning! 18% har intet at gøre i mad. Tilsæt vand hvis du vil have det tyndere.

  -   2017-11-30 17:12:35
god opskrift en opskrift der skal prøves.

  -   2017-11-24 09:23:05
God opskrift men kan kun give 3 stjærner Vis den skulle have 5 så skulle der kålpølser og bacon i

  -   2017-08-13 17:23:38
MMMmmmmm. Det er bare så lækkert med sådan en pølse ret så den for 5 stjerner af mig. GOD OPSKRIFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  -   2017-06-28 00:58:55
Dejlig nem og hurtiglavet ret. Mange tak 😉👍

  -   2017-05-13 15:33:14
Siden den for så mange gode kommentarer tror jeg også jeg prøver den

  -   2017-02-06 18:24:42
God opskrift. Hvis man gemmer kartoffelvandet - gerne tilsat en terning grøntsagsbouillon - kan det sagtens erstatte det meste af fløden, det tykner faktisk på samme måde. Desuden kommer vi hakket hvidløg i, når vi svitser pølserne - du kan ikke smage dem bagefter, men de fremhæver de øvrige smagsindtryk i retten. Og så skal der altid lidt Dijon-sennep i sammenkogte retter, giver et pift til smagsløgene.

  -   2016-11-04 16:08:49
Fremragende opskrift, den smager godt og giver også en smule kunstnerisk frihed. Jeg vil anbefale madfløde 18% fremfor piskefløde. Piskefløde er ikke en optimal madløsning.

  -   2016-08-30 21:44:13
Jeg kom til at putte tre tsk cayennepeber i i stedet for paprika og puttede så 3 tsk paprika i bagefter. Giver retten en spark uden at blive stærkt og smager dejligt!

  -   2016-08-27 17:13:51
Den er lang tid om at stivne i sovsen. De 10 min kan ikke lade sig gøre. Men smager godt

  -   2016-08-11 16:35:53
Det er en hamrede god ret ikke sidste gang vi prøver den😊😊😊😊

  -   2016-05-23 18:32:35
Vildt god! Prøv at tilsæt lidt æbleeddike, det er godt!

  -   2016-02-18 16:37:53
Lad retten stå i køleskab 1 døgn og genopvarm dagen efter - så smager den ENDNU bedre

  -   2015-10-28 10:06:30
Bruger opskriten som den står, dog smider jeg også lige 200 g. bacon i skiver oveni, som jeg svitser sammen med løj og pølser. Det bliver da ikke bedre :)

  -   2015-10-15 18:41:46
Tilsæt 1 dl. eddike samt 2 spiseskeer med sennep og retten vil få 5****! Velbekommen

  -   2015-08-24 13:52:15
Super god ret prøv med kålpølser og rødløg smager meget bedre

  -   2015-03-13 09:15:52
Vores barnebarn på knapt tre år sad og så fjernsyn ca. halvanden time efter, at vi havde spist. Pludselig vender han sig og siger: "Farfar, du skal komme i morgen igen og lave aftensmad"......så havde den svenske pølseret ikke været helt forkert.

  -   2015-01-25 13:11:33
Jeg var engang i Sverige hvor vi fik pølseret med sild. Det smagte bare herligt. Har prøvet retten her med 5-6 sild i lage tilsat. Det er næsten min livret!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her