Henriette kage

Henriette kage , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : vides ikk

Indsendt af : j.l.mortensen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
6 æg M/l
250 g.sukker
60 g.god kakao
2 tsk.citronsaft
 en god "snaps" tullamore whisky
100 g.80% chokolade
15-20 g.smør
 
 citron mandel topping
100 g.smuttede mandler
150 g.rør sukker
1 citron saft heraf
 
125 g.flormelis
2 spsk.kogende vand
 
Opskrift:
start med toppingen.
rest de smuttede mandler gyldne hæld dem over i en skål og hæld citronsaften over hold den i bevægelse til de holder op med a ryge. kom sukkeret på en pande og lav en mørk gylden karamel, hæld citron mandel blandingen i karamellen og lad det sætte sig. lad blandingen køle af til stuetemperatur.

dejen
hæld sukker og kakao op i en skål og tilsæt alle 6 æg pisk det til en glat masse kom så citronen og whiskyen i dejen. smør en 24 cm springform med smørret (drys evt. med lidt sukker i bunden) kom resten af smørret i dejen, fin hak chokoladen og rør det hele godt sammen. bages i forvarmet oven ved 200C. varmluft midt i ovnen i 25-30 min
lad kagen køle af til den er hånd lun.
mens kagen køler hakkes toppingen til stykker på ca 5mm massen må ikke klistre sammen når den er kakket (tip kom toppingen i en bøtte med låg og ryst den godt igennem)

glasur
Flormelis sigtes og røres med kogende vand.

kom glasuren på kagen og fordel toppingen i et jævnt lag.

Tips:

serveres evt. med rørt vaniljeis til.





karakterer:
Opskriften er vist 4354 gange,
og udskrevet 97 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu