Brunsviger 09

Brunsviger 09, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : louise-2sej

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.sødmælk
50 g.gær
100 g.blødt smør
2 spsk.sukker
1 tsk.salt
1 knsp.kardemomme
4 æg
600-650 g.hvedemel (vigtigst at dejen er lind ikke tør)
 
 neutral olie til at smøre bradepanden / formen med
 
 Fyld:
200 g.smør
200 g.farin
 
Opskrift:
Dej:
Mælken lunes til ca. 50 grader. Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt og ¾ dele af melet æltes (gerne i en røremaskine). Tilsæt det bløde smør og yderliggere mel til dejen er glat og smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel - dejen skal være ganske let flydende.

En stor bradepande smøres jævnt med olie og dejen kommes direkte ned i denne. Lad dejen "hvile" 5 minutter inden den spredes / trykkes ud så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time. Imens forberedes fyldet.

Fyld:
Smør og farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være homogen (sammenhængende), inden den fordeles på den "hævede" dej.

Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter.

Bemærk at bagetiden kan varigere ved andet valg af form osv.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brunsviger

karakterer:
Opskriften er vist 4386 gange,
og udskrevet 106 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-23 20:11:45
PERFECT! Den er god, og jeg forstår ikke hvorfor ingen har prøvet den... (Den er jo lidt ligesom de andre, men at være den første der giver karakter og en kommentar, er en fornøjelse). Mange hilsener Ida