Brunsviger 09
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : ikke fryseegnet Indsendt af : louise-2sej Indsendt : Red : |
|
|
Dej:
Mælken lunes til ca. 50 grader. Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt og ¾ dele af melet æltes (gerne i en røremaskine). Tilsæt det bløde smør og yderliggere mel til dejen er glat og smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel - dejen skal være ganske let flydende. En stor bradepande smøres jævnt med olie og dejen kommes direkte ned i denne. Lad dejen "hvile" 5 minutter inden den spredes / trykkes ud så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time. Imens forberedes fyldet. Fyld: Smør og farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være homogen (sammenhængende), inden den fordeles på den "hævede" dej. Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter. Bemærk at bagetiden kan varigere ved andet valg af form osv. |
|
Opskriften er vist 4386 gange,
og udskrevet 106 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Ida - 2012-08-23 20:11:45 PERFECT! Den er god, og jeg forstår ikke hvorfor ingen har prøvet den... (Den er jo lidt ligesom de andre, men at være den første der giver karakter og en kommentar, er en fornøjelse). Mange hilsener Ida |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne