koldhævet kerneboller
Fryseegnet : nej Indsendt af : hama Indsendt : |
|
|
opløs gæren i vandet (vandet behøver ikke være lunkent)kom salt i, tilsæt derefter alle kærnerne, havregryn og frøene, tilsæt til sidst hvedemel og rugmel. Dejen skal ikke røres en masse, det skal bare hænge godt sammen og være en ens artet masse.
Stil skålen til hævning i køleskabet natten over. Boller sættes på plade med 2 skeer. De skal IKKE efter hæve. Bages i ovnen ca 15-18 min på 200-225 grader, afhængig på bollens størrelse. Man kan bage alle bollerne på en gang eller have dej til friske boller, i flere dage. Tips: De bedste grovboller jeg nogensinde har smagt. Alle fortjerner at smage dem. |
|
Opskriften er vist 18506 gange,
og udskrevet 435 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (9 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-09-30 08:09:59 På trods af at jeg gav dem 20 min på 225 grader er de helt klistret indeni :-( øv Emil - 2012-09-25 14:03:23 Det kan godt være det her er et lidt dumt spørgsmål, men er helt ny når det kommer til at bage boller. Skal denne dej æltes på noget tidspunkt? hama - 2012-07-11 21:21:39 Man kan sagtens bruge grahamsmel eller andet grovmel i stedet for rugmel. Ang mel mænden, kommer jeg selv halv hvedemel og halv groft mel. Af kerner og frø kommer jeg bare det i jeg har hjemme eller undlader. En opskrift med mange variationer. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne