Leverpostej med ansjoser

Leverpostej med ansjoser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.lever svin (frisk hakket)
400 g.spæk fersk (frisk hakket)
2 løg (alm.)
35 g.ansjosfileter rensede (i glas) Super Brugsen ”Lykkeberg Ansjoser”
 
70 g.hvedemel
5 dl.fløde
50 g.smør
3 æg
4 tsk.salt
1.5 tsk.peber
0.5 tsk.allehånde
2 tsk.timian
 
Opskrift:
Hak lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af hvor grov leverpostejen skal være.

Derefter blandes lever og spæk, rør grundigt så man har en meget jævn og opblandet masse.
Løget hakkes meget fint så det nærmest er puré og blandes i levermassen sammen med æggeblommer, salt, peber, allehånde og timian. Smag evt. til så det passer til dit behold.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemelet og rør til det har suget smørret. Tilsæt fløde lidt ad gangen mens der piskes og kog opbagningen godt igennem.
Sæt den til afkøling og rør den derefter i levermassen.

Æggehviderne piskes og vendes i.


BAGETIDEN

Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse.
I aluform 4,5 dl. er bagetiden ca. 50 – 60 minutter.
Bruges et stort ovnfast fad er bagetiden ca. 1½ time.

Leverpostejen bages i ovnen i vandbad ved 180 grader uden låg på nederste ovnrille.


Tips:

Postejen kan også fryses inden den bages, tages så op af fryseren og bages enten frossen eller optøet.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Leverpostej

karakterer:
Opskriften er vist 30638 gange,
og udskrevet 606 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu