Spätzle

Spätzle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.durummel
6 æg
1.5 dl.vand
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Bland mel, aeg, salt og vand i en skaal og roer/pisk grundigt med ske eller piskeris (Vigtigt: MED HAANDEN!) indtil dejen begynder at lave "bobler".

Lad dejen staa i 10 minutter og kog i mellemtiden en gryde med vand.

Dejen skal nu presses portionsvist igennem enten en kartoffelpresser, et doerslag eller en saakaldt "Spätzlehobel" (kan koebes paa ebay eller lign.) ned i det kogende vand. Vaelger man doerslag skal dejen pressen gennem hullerne med dejskaber eller lign.

Lad vandet koget op og kog spätzlene igennem 30-60 sekunder, fisk dem derefter op. Tag kort vandet af varmen, mens du presser naeste portion. Processen gentages, til dejen er brugt.

Servering:
Spätzlene kan serveres med det samme eller afkoeles let og derefter vendes i smeltet smoer.





karakterer:
Opskriften er vist 3739 gange,
og udskrevet 55 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu