Gâteau Marcel
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Kasaba Indsendt : Red : |
|
|
Hak chokoladen og smelt det i vandbad sammen med smørret.
Hæld 2/3 af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det hvit og luftigt. Pisk hviderne helt stive i en anden skål og tilsæt det sidste sukker under vejs. Vend forsigtigt den smeltede chokolade/smør op i skålen med de piskede æggeblommer. Vend så der efter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med blandingen, så det ender med at blive en let og luftig musse. Gnid en springform grundigt med blødt smør. Hæld halvdelen af mussen i formen og bag den ved 175 grader c i 30 min. Stil resten af mussen til hvile i køleskabet. Tag formen ud af ovnen selvom den ikke set helt færdig ud. Den vil falde lidt sammen og det er meningen. Lad den køle lidt af, til sidst i køleskabet. Fordel appelsinmarmeladen over den afkølede bund i et jævnt lag, men undgå at brede det helt ud til kanten. Fordel resten af mussen oven på bunden med marmeladen og glat det ud så overfladen bliver pæn og jævn. Stil kagen i køleskabet og lad den sætte sig i nogle timer, evt. natten over. Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv. Sigt kakao over kagen og riv den hvide chokolade over. Tips: Blendt evt. appelsinmarmeladen da frugtstykkerne kan være en ubehagelig overraskelse. |
|
Opskriften er vist 4518 gange,
og udskrevet 82 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne