Janssons Fristelse fra Paradishus
Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Per W Indsendt : Red : |
|
|
Jeg anvender bagekartofler. Skær kartoflerne i tynde strimler ½-1 cm tykke - ligesom tynde pommes fritter. Disse udvandes i ca. 1 times tid. Dvs. puttes i en skål med vand. Vandet hældes fra og kartoffelstrimlerne tørres i et viskestykke.
Løgene skæres i tynde skiver evt. halveres. Bland kartofler og løg. Tag derefter et fad eller en form 25x30 cm - som smør det. Læg derefter halvdelen af kartoffel- og løgblandingen i fadet. Fordel derefter ansjosfileterne ovenpå. Læg derefter den sidste halvdel af kartoffel- og løgblandingen ovenpå. Hæld fløden ved. Mangler der væske så efterfyld med lidt mælk. Fordel et antal smørklatter ovenpå. Drys derefter rasp på. Og så salt og peber på toppen. Bages på midterste rille i ovnen ved 200 grader i ca. en times tid. Tips: Denne ret satte min svenske mormor altid på frokostbordet, hvad enten det var påske-, sommer- eller julefrokost. Retten er endvidere glimrende som natmad. |
|
Opskriften er vist 3332 gange,
og udskrevet 105 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne