Kryddersild (røde og hjemmelavet)
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens, flå og fileter sildene.
Lad dem udvande ca. 2-4 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs.
Eddikelage: Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle. Hakkede løg og tomatpure tilsættes den afkølede lage som smages til med sherry eller madeira. Sildene skæres i portionsstykker og lægges i lagen. Sildene har godt af at trække et stykke tid. Tips: Se grundopskrift på eddikelagen her Spegesild/saltsild er sild der har typisk har ligget i en salt-sukker lage i 5-6 uger. Krydrede spegesild/saltsild er derudover tilsat krydderier og evt. farve til lagen. |
Kryddersild - en fast del af middagsbordetDe fleste forbinder sildemadder med jule- eller påskefrokost og dette er ikke uden grund. Danskerne har spist sild lige siden middelalderen, hvor saltede sild var en fast tradition ved julebordet. I 1900-tallet blev der for alvor udforsket i mere fantasifulde sildeanretninger, og det var også her de marinerede sild fik en særlig plads på danskernes middagsbord. Udover at smage godt indeholder sild vigtige omega 3 fedtsyrer, mineraler og vitaminer samt d-vitamin.Mange variationer af sildeanretningerI dag findes der adskillige variationer af sild herunder marinerede sild, stegte sild, karrysild og røde kryddersild. Kryddersild får deres karakteristiske smag ved de rette krydderier. Du kan enten vælge at købe en færdig sildekrydderi blanding, eller lave din egen fra bunden, hvis du ønsker at imponere dine gæster til julefrokosten.Server gerne røde kryddersild på et frisk stykke rugbrød toppet med løg, æble og timian. Du kan med fordel anvende syltede rødløg i stedet for salatløg eller zittauerløg. |
Opskriften er vist 39539 gange,
og udskrevet 375 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Anne-Jette - 2021-03-02 17:14:50 Rigtig god conni madsen - 2020-12-02 12:36:39 hvad er lang peber |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne