Verdens bedste dessert-æblekage

Verdens bedste dessert-æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
 smør
 hvedemel
 sukker
 
 Fyld:
1-2 æbler
 lidtkanel
 lidthindbærsaft/kompot/marmelade
 lidtsukker
 
 Toppen:
 rester af dejen
 æblerasp
 revet marcipan
 vanillesukker
 lakridsrodspulver
 
Opskrift:
Dejen:
Bland mel, sukker og smør sammen til en dej. (konsistensen skal være formbar og kunne sidde fast. Hvis dejen er for "smuldrende", så tilsæt mere smør)husk at gem lidt dej til den sidste del. Når dejen er æltet til en fast dej-masse, trykkes den ud i en rund bageform. (formen skal ikke smøres, da der er smør i dejen).

Fyldet:
Skær æbler i tynde skiver og placer dem over på dejen. Hæld hindbærsaften/kompotten/marmeladen over æblerne, og drys med lidt sukker og kanel.

Toppen:
Den resterende dej drysses over æblerne. derefter drysses æblerasp og revet marcipan. Til sidst drysses der lidt vanillesukker, kanel og lakridsrodspulver. (lakridspulveret er ikke en nødvendighed) Bag æblekagen i ca. 20 min. ved 175 grader. Hold øje med kagen, da ovne kan være forskellige. Efter kagen er blevet bagt, tages den ud af ovnen og køles lidt af. Denne dessert-æblekage, er ikke en "skære-ud-kage", men mere en grødkage, så den smager fantastisk i en skål med lidt kold piskefløde!! :) god fornøjelse og velbekommen!






karakterer:
Opskriften er vist 8665 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu