Fransk Chokoladetærte

Fransk Chokoladetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
4 æg
2 dl.sukker
1 dl.hvedemel
½ dl.kartoffelmel
1 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
150 g.smør
3 dl.flormelis
2 æggeblommer
4 spsk.Kakao
 evt. 4 spsk appelsinmarmelade
 
 Pynt:
100 g.god mørk chokolade
2 spsk.smør
1 lilleklase grønne vindruer
 forskelligt sukkerpynt
 
Opskrift:
Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør godt rundt.

Vælg en rund form med lige kanter, 22 -24 cm. Klip et stykke bagepapir til så det dækker bunden og smør det. Læg papiret i bunden, men smør ikke formens sider.

Hæld dejen i formen og bag den ved 200 grader C. i ca. 30 min. Lad den køle af i formen.

Skær dejen løs rundt i kanten, vend den ud og træk papiret af.

Rør flormelis og smør sammen, gerne med en elpisker. Tilsæt æggehvider, cacao og evt. appelsinmarmelade. Rør det jævnt og fint.

Del kagen i 3 bunde. Bred halvdelen af chokoladecremen ud på den underste bund, læg den mellemste bund over og bred resten af chokoladecremen over denne, læg den sidste bund øverst.

Smelt chokolade og smør over et vandbad, rør det sammen og bred chokoladen ud over hele tærten. Pynt med hele eller halve vindruer og evt. lidt sukkerpynt.

Lad tærten stå koldt et par timer.





karakterer:
Opskriften er vist 17302 gange,
og udskrevet 296 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-03-23 09:46:59
hvorfor står der 2 æggeblommer i opskriften til fyld, når der står man skal blande æggehvider i.

  -   2005-01-01 01:01:01
Mmm... Super god! Smager også godt med hindbær istedet for vindruer!