Mørbrad med flødekartofler
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Plet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak champignonerne groft og svits dem på en tør pande, til væden er væk. Afkøl dem.
Rør smørret blødt med presset hvidløg, rør champignonerne samt persillen i. Afpuds mørbraden for sener og fedt og skær en dyb rille på langs, der foldes ud, og bankes let. Smør kødfladerne med hvidløgssmørret. Kødet foldes sammen, og ombindes eller syes med snor. Den kan også lukkes med kødnåle eller tandstikker. Læg kødet i køleskabet. Skræl kartofler og rens porrer. Begge dele skæres i skiver, og fordeles i et smurt ildfast fad. Drys salt og peber. Hæld fløden ved, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn ca 45 min. Kartoflerne skal være knap møre. Imens brunes mørbraden på alle sider, og drysses med salt og peber. Når kartoflerne er knap møre, skrues ovnen ned på 180 grader og mørbraden lægges ovenpå. Efter 20-30 min er retten mør. Skær kødet i tynde skiver, og læg skiverne tilbage på kartoflerne. Server straks. |
|
Opskriften er vist 104694 gange,
og udskrevet 2052 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (19 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-03-23 19:45:57 Synes der var for kraftig smag af hvidløg og vi kan bestemt godt lide hvidløg :-) men det andet var lækkert anonym - 2014-04-26 17:55:48 Det smager fantastisk godt. :) Har lige lavet retten, og den blev en succes. :) anonym - 2013-06-25 18:42:36 svinemørbra skåret i skiver brunet i panden med ærter og små kartofler til Kim Jensen. - 2013-02-28 15:24:57 Dejlig ret, man kan erstatte halvdelen af fløden med grønsags bouillon, hvis ikke man vil ha' den for fed. ;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne