Guf de Lax - nem laks i ovn
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Fryseegnet : Nej Indsendt af : Morfred Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 200 grader.
Snit et kryds i bagekartoflerne og pak dem enkeltvis ind i sølvpapir med ½ tsk salt på toppen af hver kartoffel. Når ovnen er nået op i temperatur lægges kartoflerne ind bagest i ovnen, hvor de skal ligge og hygge sig i 1½ time. Når kartoflerne er kommet i ovnen røres dressingen til dem. Tag creme fraiche og pres hvidløg ud deri. Tilsæt ca. ½ tsk paprika og et par vred på kværnen med rosmarin, samt lidt salt og peber og stil dressingen til side for at trække. Fisken skæres op i portionsstykker. Læg hvert stykke på et stykke bagepapir og dryp et par dråber god olie over. Skrab lidt af overfladen på citronen og læg en lille smule af skallens yderste lag på fiskene sammen med et vred eller to på rosmarinkværnen og en spsk citronsaft og en smule salt. Pak fisken ind i papiret. De skal have de sidste 25-30 minutter med i ovnen. Tips: Forskellige krydderier. Jeg agter selv at prøve den med merian i stedet for rosmarin. HVORFOR KVÆRN? Jeg bruger næsten alle mine almindelige frysetørrede krydderier i kværn (blot basilikum undtaget). Når krydderierne er helt friskkværnede smager de næsten ligesom friske krydderier. Dvs. jeg skal bruge betydeligt mindre mængder for at opnå samme resultat og smagen er klart friskere. Derfor. |
|
Opskriften er vist 47964 gange,
og udskrevet 445 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne