Creme Brulee med rabarber

Creme Brulee med rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :      Red :
Creme Brulee med rabarber, billede 4 Creme Brulee med rabarber, billede 1 Creme Brulee med rabarber, billede 2 Creme Brulee med rabarber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Rabarber, renset vægt
20 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
25 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Sæt ovnen på 140 grader C. alm. ovn.

Skyl rabarberne og hak dem i små stykker.
Smelt smørret på en pande.
Tilsæt honning, vaniljesukker og rabarber.
Lad rabarberne karamelisere en smule på panden og hæld dem efterfølgende i 6 potionsforme (eller kopper).

Bland fløde og mælk i en gryde og varm det op til kogepunktet.
Bland æggeblommer, sukker og evt. et par dråber mandelessens i en skål.
Hæld fløde/mælke-blandingen i æggemassen, mens der røres grundigt rundt.
Fordel massen oven på rabarberne i formene.

Sæt de 6 forme i et ildfast fad og hæld vand i fadet, så det dækker halvvejs op af formene.
Sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
Lad formene køle lidt af, og sæt dem derefter i køleskabet til total afkøling.

Karamelisering:
Drys rørsukker over cremen og brænd dem med en bunsenbrænder.





karakterer:
Opskriften er vist 11040 gange,
og udskrevet 197 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9144 (2177 kcal)
KJ pr. Pers. 1524 (362 kcal)
Vægt ialt 979 gram
Vægt pr. Pers. 163 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 934 KJ (222 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 14.5 gram
Kulhydrat 20.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu