Cornflakeskager (glutenfri)

Cornflakeskager (glutenfri), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Cornflakes

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Lullis

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kagerne:
100 g.cornflakes (glutenfri)
75 g.margarine el. smør
1 æg
125 g.sukker
2 spsk.jyttemel (glutenfri)
2 tsk.bagepulver
1 tsk.vaniljesukker
 
 Smørcreme:
1 dl.vand
200 g.sukker
1 æggeblomme
250 g.smør
 vaniljesukker
 
Opskrift:
kagerne:
smelt smørret og hæld det over de groft knuste cornflakes.
rør æg og sukker med hinanden til det er luftigt.
Tilsæt mel og bagepulver, og tilsæt slutteligt cornflakesblandingen.

Man sætter med en ske 10-12 klatter af dejen, og jævner den lidt ud. Vær opmærksom på, at de flyder meget ud under bagningen. Bages i ca. 10 min. ved 200 grader.

Smørcreme:
vand, sukker og vaniljesukker hældes i en gryde og opvarmes til man har en tyktflydende, let gylden sirup. Denne tages af varmen og køles ned i ca. ½ time.
Smør og æggeblommes røres blødt, og den afkølede sirup tilsættes. Rør til smørcremen er hvid og luftig.

De afkølede kager lægges sammen to og to med smørcreme imellem (lige som havregrynskager)

Tips:

Opskriften er glutenfri, men man kan sagtens lave den i en ikke glutenfri udgave. Erstat blot jyttemel med almindelig hvedemel.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Havregrynskager

karakterer:
Opskriften er vist 9025 gange,
og udskrevet 128 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu