Ananastærte
Hovedingrediens : Frugt - Ananas Indsendt : Red : |
|
|
Si melet med en anelse salt. Tilføj smørret i bidder og ælt med fingrene - håndvarmen er tit for meget. Tilføj lidt-efter-lidt omkring ½ dl iskoldt vand, til konsistensen tillader at dejen kan rulles. Dejen har godt af at hvile et kvarter i køleskabet i folie eller film. Del ananaskødet i passende stykker. Bland 40 g mel med sukkeret og en anelse salt. Rør æggene i. Bland ananas-stykkerne med citronsaften og hæld dem i ægblandingen. Rul tærtedejen ud og beklæd den smurte tærteform med to - tredjedele af den og anbring ananas-fyldet ovenpå. Fordel nogle små smørklatter hist og pist. Dæk med resten af tærtedejen. Bag tærten i den forvarmede ovn de første ti minutter ved ca. 230° - sænk så varmen og bag videre ved 180° i en god halv times tid til toppen er pænt brun.
|
|
Opskriften er vist 25280 gange,
og udskrevet 484 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (19 stemmer) |
|
Kommentarer mor Karen - 2005-01-01 01:01:01 lidt tør - må gerne få flødeskum eller creme fraiche ovenpå |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne