Braisseret bovklump med kamoufleret selleri
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebovklump Indsendt af : McEspersen Indsendt : |
|
|
Fedtet på stegen ridses og gnides med salt. Sellerien rives på den grove side af råkostjernet.
Olivenolien varmes op i en stegegryde. Løg, hvidløg og selleri svitses heri. Flyttes over i siderne af gryden, hvorpå stegen brunes i olien. (Tilsæt evt. lidt ekstra olie, hvis sellerien har opsuget det hele). Når stegen er brun tilsættes den snittede porre, svits et øjeblik og hæld det halve af rødvinen i gryden. Skru ned og læg låg på. Vend kødet et par gange undervejs. Efter ca. ½ time hældes resten af vinen i, låg på og steg videre ved svag varme i yderligere 45 minutter. Tag kødet op og lad det hvile, mens sovsen laves: tilsæt mælk og lad det koge op. Jævn sovsen med meljævning - ikke for meget, da sellerien allerede jævner. Smag til med tredje krydderi (først) og salt, evt. peber, hvis det ønskes. Endelig tilsættes nogle dråber kulør. Skær kødet i skiver og server med kogte kartofler og bønner eller salat. Tips: Jeg er ikke så vild med den karakteristiske gennemtrængende smag af selleri, men havde fået en foræret. I denne opskrift, virker den nærmere som en smagsforstærker af de andre ingredienser. |
|
Opskriften er vist 8641 gange,
og udskrevet 111 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne