Braisseret bovklump med kamoufleret selleri

Braisseret bovklump med kamoufleret selleri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 personer

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebovklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : McEspersen

Indsendt :     

Ingredienser:
1 steg af oksebovklump
1 stykke knoldselleri på størrelse med en mellemstor kartoffel
1 løg
2-3 fedhvidløg
1 porre
2 dl.rødvin
1 dl.mælk
 meljævning
 olivenolie
 salt
 tredje krydderi
 
Opskrift:
Fedtet på stegen ridses og gnides med salt. Sellerien rives på den grove side af råkostjernet.
Olivenolien varmes op i en stegegryde. Løg, hvidløg og selleri svitses heri. Flyttes over i siderne af gryden, hvorpå stegen brunes i olien. (Tilsæt evt. lidt ekstra olie, hvis sellerien har opsuget det hele).
Når stegen er brun tilsættes den snittede porre, svits et øjeblik og hæld det halve af rødvinen i gryden. Skru ned og læg låg på.
Vend kødet et par gange undervejs.
Efter ca. ½ time hældes resten af vinen i, låg på og steg videre ved svag varme i yderligere 45 minutter.
Tag kødet op og lad det hvile, mens sovsen laves: tilsæt mælk og lad det koge op. Jævn sovsen med meljævning - ikke for meget, da sellerien allerede jævner.
Smag til med tredje krydderi (først) og salt, evt. peber, hvis det ønskes. Endelig tilsættes nogle dråber kulør.

Skær kødet i skiver og server med kogte kartofler og bønner eller salat.

Tips:

Jeg er ikke så vild med den karakteristiske gennemtrængende smag af selleri, men havde fået en foræret. I denne opskrift, virker den nærmere som en smagsforstærker af de andre ingredienser.





karakterer:
Opskriften er vist 8638 gange,
og udskrevet 111 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu