Græske Frikkedeller med tilbehør

Græske Frikkedeller med tilbehør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Man kan godt men bliver kedelige

Indsendt af : Christie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
6 dl.basmatiris
400 g.Hakket svinekød
1 tsk.Salt
0.5 tsk.Peber
1 Løg
1 Æg
1 Knsp.Chilipulver
2 FedHvidløg
1 spsk.Frisk persille
10 Tern Feta
2 spsk.Olie (til stegning)
 
 Tomat-Agurkesalat:
1 Agurk
4 Tomater
 Citronsaft
 LidtPersille
 
 Tilbehør:
2 dl.Cremefraiche
1 spsk.Olivenolie
2 spsk.Purløg
1 FedHvidløg
 
Opskrift:
Frikadeller:
1. Bring 1L. vand i kog i en gryde med låg, tilsæt lidt salt, hæld risene i vand og lad det simre i 10min. Sluk for kogepladen og lad gryde stå med låg i mindst 5min. Imens tilberedes resten:
2. Rør kødet sammen med salt, peber, hakket løg, æg, chili, hakket hvidløg, 2 spsk. Hakket persille, smuldret feta og 1,5dl. Frædigkogteris.
3. Form 20-25 små frikadeller og brun dem i olie på en varm pande. Skru ned til middelsvag varme og steg frikadellerne i 6-10min. Mere.
Tomat-Agurkesalat:
1. Skræl agurken, skær den igennem på langs, fjern kernerne med en teske og skær stængerne i tern, sammen med tomaterne. Smag til med citronsaft, salt, peber og persille.
Dressing:
Syrnet fløde, olivenolie, hakket purløg og hvidløg samt lidt salt, peber og citronsaft blandes godt sammen.

Retten serveres med resten af risene, tomat-agurkesalaten og dressingen ved siden af. Velbekomen!!!!!





karakterer:
Opskriften er vist 8570 gange,
og udskrevet 151 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-18 17:20:12
De er mega gode laved dem til hjemkunskab og er både for børn og voksne!!!