Blomkål/kartoffel-suppe - utrolig nem og god
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Indsendt af : Nicolai Indsendt : Red : |
|
|
Snit kartoflerne og blomkålen i mindre stykker og kom i en gryde.
Fyld vand på så det lige dækker og lad den simre under låg i minumum 15 minutter. Kog med salt og evt. buljong. Hæld et glas vand fra og blend med en stavblender nede i gryden (eller i en blender). Hæld vand på til den er den rette tykkelse. Lad den koge op og hæld evt. fløde på. Smag til med salt og pepper Tips: Server den med et hjemmelavet brød: ½ liter vand. 625 gram hvedemel (hvilken som helst type, men jo mørkere og tungere desto længere bagetid og man skal heller ikke bruge helt så meget) salt ½ pakke gær. Bland det hele sammen til en våd dej og lad det hæve op minimum én gang(½time ca.). Du kan også komme det direkte i ovnen, men så smager det ikke af noget. Du kan også vælge at bruge 1 gram gær og lad et hæve natten over på stuebordet eller i køleskabet. Dejen hæver ikke op på samme måde i køleskabet, men den får en perfekt konsistens og hæver i ovnen. Bag i ovnen, som boller, flute eller brød ved 200 grader i 20-30 minutter afhængigt af melen. Lyst brød kortere bagetid. |
|
Opskriften er vist 28357 gange,
og udskrevet 231 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (16 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-01-03 02:26:51 Den skal have godt med salt. Og måske et skvæt sukker og eddike. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne