Blomkål/kartoffel-suppe - utrolig nem og god

Blomkål/kartoffel-suppe - utrolig nem og god, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nicolai

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kartofler
1 blomkål
 salt
 peber
 evt. bouillon og 0.25 fløde kan sagtens undværes.
 
Opskrift:
Snit kartoflerne og blomkålen i mindre stykker og kom i en gryde.

Fyld vand på så det lige dækker og lad den simre under låg i minumum 15 minutter. Kog med salt og evt. buljong.

Hæld et glas vand fra og blend med en stavblender nede i gryden (eller i en blender). Hæld vand på til den er den rette tykkelse.

Lad den koge op og hæld evt. fløde på.

Smag til med salt og pepper

Tips:

Server den med et hjemmelavet brød: ½ liter vand. 625 gram hvedemel (hvilken som helst type, men jo mørkere og tungere desto længere bagetid og man skal heller ikke bruge helt så meget) salt ½ pakke gær. Bland det hele sammen til en våd dej og lad det hæve op minimum én gang(½time ca.). Du kan også komme det direkte i ovnen, men så smager det ikke af noget. Du kan også vælge at bruge 1 gram gær og lad et hæve natten over på stuebordet eller i køleskabet. Dejen hæver ikke op på samme måde i køleskabet, men den får en perfekt konsistens og hæver i ovnen. Bag i ovnen, som boller, flute eller brød ved 200 grader i 20-30 minutter afhængigt af melen. Lyst brød kortere bagetid.





karakterer:
Opskriften er vist 28357 gange,
og udskrevet 231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-03 02:26:51
Den skal have godt med salt. Og måske et skvæt sukker og eddike.